BibTex RIS Cite

NEW APPROACHES IN NUTRITION: SOYMILK AND SOYMILK PRODUCTS

Year 1999, Volume: 5 Issue: 3, 1123 - 1130, 01.03.1999

Abstract

Soybean, a protein rich product has an acceleration of increasing uses in different products. One of the usage of soybean is production and consumption as soymilk and soymilk products. These products, consumed in Far East for a long time, are introduced into the other countries in recent years and health conscious people are interested in them. These products, which have economic and as well as dietetic and therapeutic benefits, are not enough known in our country. In this review, general specifications, therapeutic and dietetic effects and production processes of soymilk, soy yogurt and soy cheese were discussed.

BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ

Year 1999, Volume: 5 Issue: 3, 1123 - 1130, 01.03.1999

Abstract

Protein bakımından oldukça zengin bir ürün olan soya fasulyesinin kullanım alanları hızla artmaktadır. Bu kullanım alanlarından biri de soyanın, soya sütü ve mamulleri şeklinde üretim ve tüketimidir. Uzakdoğu ülkelerinde yıllardan beri tüketilen bu ürünler son yıllarda diğer ülkelerde de tanınmaya başlamış ve sağlığına özen gösteren bilinçli tüketicilerin ilgisini çekmiştir. Ekonomik olduğu kadar diyetetik ve terapatik açıdan da bir takım avantajlara sahip bu ürünler ülkemizde yeteri kadar tanınmamaktadır. Bu derlemede, soya sütü, soya yoğurdu ve soya peynirinin genel özellikleri, terapatik ve diyetetik etkileri ile üretim teknolojileri hakkında genel bilgiler verilmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Oğuz Gürsoy

Ramazan Gökçe This is me

Özer Kınık This is me

Publication Date March 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 5 Issue: 3

Cite

APA Gürsoy, O. ., Gökçe, R. ., & Kınık, Ö. . (1999). BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 5(3), 1123-1130.
AMA Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö. BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. March 1999;5(3):1123-1130.
Chicago Gürsoy, Oğuz, Ramazan Gökçe, and Özer Kınık. “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5, no. 3 (March 1999): 1123-30.
EndNote Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö (March 1, 1999) BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5 3 1123–1130.
IEEE O. . Gürsoy, R. . Gökçe, and Ö. . Kınık, “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 3, pp. 1123–1130, 1999.
ISNAD Gürsoy, Oğuz et al. “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5/3 (March 1999), 1123-1130.
JAMA Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö. BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1999;5:1123–1130.
MLA Gürsoy, Oğuz et al. “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 3, 1999, pp. 1123-30.
Vancouver Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö. BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1999;5(3):1123-30.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif