BibTex RIS Cite

Attitudes Of Local Tourist On Service Quality And Revisit Intention: An Application In Karahayıt

Year 2012, Issue: 12, 63 - 72, 01.06.2012

Abstract

In this research perception of service quality and revisit reasons of local tourists that visit Karahayıt destination is inspected. The research that is done to find out the perception of destination service quality and revisit reasons, total individuals that visit Karahayıt destination in Denizli province are chose and inspected according to different demographic variables. Survey is used to collect data. One way variance analysis is used to inspect the impact of number of accommodation, age, profession and income level on perception criteria to service quality and revisit reasons and t test is used to inspect the impact of whether to stay in the hotel previously or not for the tourists that visit Karahayıt destination. When the attitudes of tourists according to number of accommodation, age, profession, previously stay in that hotel or not and service quality in terms of income level and revisit reasons meaningful differences arouse.

Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama

Year 2012, Issue: 12, 63 - 72, 01.06.2012

Abstract

Bu çalışmada, Karahayıt destinasyonunu ziyaret eden yerli turistlerin hizmet kalitesi ve tekrar ziyaret niyetlerini algılamaları incelenmiştir. Destinasyon hizmet kalitesi algılamalarını ve tekrar ziyaret niyetlerini ortaya çıkarmak amacı ile yapılan bu çalışmada, Denizli ilinde yer alan Karahayıt destinasyonunu ziyaret eden toplam bireyler seçilerek, çeşitli demografik değişkenlere göre inceleme altına da alınmıştır. Çalışmada veri toplama yöntemi olarak anket tekniği kullanılmıştır. Karahayıt destinasyonunu ziyaret eden yerli turistlerin hizmet kalitesini ve tekrar ziyaret niyetlerini algılama kriterlerine, konaklama sayısı, yaş, meslek ve gelir durumlarının etkisinin araştırılması için tek yönlü varyans analizi ve daha önce otelde kalıp kalmadığının etkisinin araştırılması için t testi uygulanmıştır. Turistlerin konaklama sayısı, yaş, meslek, daha önce otelde kalıp kalmadığı ve gelir durumlarına göre hizmet kalitesine ve tekrar ziyaret niyetlerine yönelik tutumları incelendiğinde anlamlı farklılıklar ortaya çıkmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA29HS88TU
Journal Section Research Article
Authors

Arzu Organ This is me

Muhammet Emin Soydaş

Publication Date June 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Issue: 12

Cite

APA Organ, A., & Soydaş, M. E. (2012). Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(12), 63-72.
AMA Organ A, Soydaş ME. Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama. PAUSBED. June 2012;(12):63-72.
Chicago Organ, Arzu, and Muhammet Emin Soydaş. “Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 12 (June 2012): 63-72.
EndNote Organ A, Soydaş ME (June 1, 2012) Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 12 63–72.
IEEE A. Organ and M. E. Soydaş, “Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama”, PAUSBED, no. 12, pp. 63–72, June 2012.
ISNAD Organ, Arzu - Soydaş, Muhammet Emin. “Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 12 (June 2012), 63-72.
JAMA Organ A, Soydaş ME. Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama. PAUSBED. 2012;:63–72.
MLA Organ, Arzu and Muhammet Emin Soydaş. “Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 12, 2012, pp. 63-72.
Vancouver Organ A, Soydaş ME. Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Ve Tekrar Ziyaret Niyetlerine Yönelik Tutumları: Karahayıt’ta Bir Uygulama. PAUSBED. 2012(12):63-72.