BibTex RIS Cite

IN THE ERA OF INFORMATION SOCIETY DIGITAL NATIVES, IMMIGRANTS AND HYBRIDS

Year 2015, Issue: 21, 11 - 23, 01.05.2015

Abstract

The concept of the information society has emerged from the result of communication. Informationrevolution and communication began to be used frequently in recent years. With this concept, a newsocial structure shaped by the rapid changes in information communication technologies is being defined.Changing rapidly, these technologies have turned into the innovator of a new society and era. The internetwhich is the revolution in information communication technologies is being wide spread as well as theinternet tools. The more internet access opportunities become easier the more users can use it thuscreating a culture in itself. The people who make up the digital culture process are named digital nativesand digital immigrants. Some scientists think that as well as these two groups, there is one more groupbetween the two groups. These three groups are classified through their behaviours which they make upin their own groups.

BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER

Year 2015, Issue: 21, 11 - 23, 01.05.2015

Abstract

Bilgi toplumu kavramı, İletişim-Bilişim Devrimi’nin bir sonucu olarak ortaya çıkmış son yıllarda sık sık kullanılan bir kavram haline gelmiştir. Bu kavram ile bilgi iletişim teknolojilerindeki hızlı değişimin şekillendirdiği yeni bir toplum yapısı tanımlanmaktadır. Hızla değişen, dönüşen bu teknolojilerin yeni toplum ve çağın öncüsü olduğu düşünülmektedir. Bilgi iletişim teknolojileri kavramı içerisinde bir devrim niteliği taşıyan internetin yaygınlaşması ile internet erişim araçları da her gün gelişmektedir. İnternet erişim imkanlarının kolaylaşması daha fazla kullanıcının erişimini sağlamakta bu durum ise, kendi içerisinde bir kültürü oluşturmaktadır. Bu dijital kültür sürecini oluşturan bireyler dijital yerliler ve dijital göçmenler ifadelendirmeleriyle, iki uç grup olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu iki grubun yanı sıra kimi düşünürler üçüncü bir grubun ikisi arasında yer aldığını düşünmektedir. Tanımlanan bu üç grup kendi oluşturdukları kültür içerisinde gösterdikleri davranışlar baz alınarak sınıflandırılmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA98CK62EE
Journal Section Research Article
Authors

Burak Karabulut This is me

Publication Date May 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Issue: 21

Cite

APA Karabulut, B. (2015). BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(21), 11-23.
AMA Karabulut B. BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. PAUSBED. May 2015;(21):11-23.
Chicago Karabulut, Burak. “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER Ve MELEZLER”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 21 (May 2015): 11-23.
EndNote Karabulut B (May 1, 2015) BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 21 11–23.
IEEE B. Karabulut, “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER”, PAUSBED, no. 21, pp. 11–23, May 2015.
ISNAD Karabulut, Burak. “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER Ve MELEZLER”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 21 (May 2015), 11-23.
JAMA Karabulut B. BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. PAUSBED. 2015;:11–23.
MLA Karabulut, Burak. “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER Ve MELEZLER”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 21, 2015, pp. 11-23.
Vancouver Karabulut B. BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. PAUSBED. 2015(21):11-23.