Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını yaşamımızı etkileyen değişimleri de beraberinde getirmiştir.
Toplumsal ihtiyacımız olan bir arada olma durumu yerini büyük oranda evlerde izole yaşama bırakmıştır.
Bu noktada konutlardaki yaşama alanlarının mekânsal özelliklerinin değişmesi ve yeni işlevlerin eklenerek
tasarlanmasının gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu durum mutfak mekânlarının da kullanım amaçlarının
çeşitlenmesine ve kullanım sürelerinin artırmasına neden olmuştur. Bu bağlamda çalışmada; Avrasya
Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Mutfak Tasarımı dersi kapsamında
değişen dünya düzeninin mutfak mekânlarına etkisi üzerinden tasarımlar yapılması istenilmiştir. Çalışma
kapsamında Covid 19 pandemisiyle birlikte değişen dünya düzenine bağlı olarak mutfak mekânlarının
yeniden düzenlenmesi ve mekânsal değişikliklerin bu mekana entegre edilmesi hedeflenmiştir. Böylece
geleceğin tasarımcılarının gözünden geleceğin mutfak mekânlarına dair yeni öneriler ortaya konulacaktır.
Çalışmanın sonunda; mutfak tasarımlarında hijyen, birlikte kullanım, sosyalleşme, kişisel ilgi alanlarına
uygunluk ve edinilen yeni alışkanlıklara bağlı ilgi alanları gibi kavramların ön plana çıktığı görülmüştür.
Tuzcuoğlu, B., & Bal, H. B. (2023). İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler. Sanat Ve Tasarım Dergisi(31), 207-237. https://doi.org/10.18603/sanatvetasarim.1312103
AMA
Tuzcuoğlu B, Bal HB. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler. Sanat ve Tasarım Dergisi. Haziran 2023;(31):207-237. doi:10.18603/sanatvetasarim.1312103
Chicago
Tuzcuoğlu, Berrin, ve Havva Beril Bal. “İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler”. Sanat Ve Tasarım Dergisi, sy. 31 (Haziran 2023): 207-37. https://doi.org/10.18603/sanatvetasarim.1312103.
EndNote
Tuzcuoğlu B, Bal HB (01 Haziran 2023) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler. Sanat ve Tasarım Dergisi 31 207–237.
IEEE
B. Tuzcuoğlu ve H. B. Bal, “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler”, Sanat ve Tasarım Dergisi, sy. 31, ss. 207–237, Haziran 2023, doi: 10.18603/sanatvetasarim.1312103.
ISNAD
Tuzcuoğlu, Berrin - Bal, Havva Beril. “İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler”. Sanat ve Tasarım Dergisi 31 (Haziran 2023), 207-237. https://doi.org/10.18603/sanatvetasarim.1312103.
JAMA
Tuzcuoğlu B, Bal HB. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler. Sanat ve Tasarım Dergisi. 2023;:207–237.
MLA
Tuzcuoğlu, Berrin ve Havva Beril Bal. “İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler”. Sanat Ve Tasarım Dergisi, sy. 31, 2023, ss. 207-3, doi:10.18603/sanatvetasarim.1312103.
Vancouver
Tuzcuoğlu B, Bal HB. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinden Mutfak Mekânı Tasarımında Pandemi Sürecine İlişkin Çözümler. Sanat ve Tasarım Dergisi. 2023(31):207-3.