Research Article
BibTex RIS Cite

Describing of Different Mathematical Models for Lactation Curve and Estimation of Control Interval in Dairy Cattle

Year 2004, Volume: 18 Issue: 34, 11 - 19, 25.12.2004

Abstract

In this study aimed fitting and comparing eight mathematical models to lactation curves of Brown Swiss cattle. Models are as fallows:
Model 1: , Model 2: , Model 3: , Model 4: , Model 5: , Model 6: , Model 7: , Model 8:
Lactation data were standardized according to lactation order and season. The fitting the lactation curve of the models are investigated and compared. The standardized data were found to be more compatible with Model 1 and Model 2 in all control intervals than other models.

Süt Sığırlarında Laktasyon Eğrilerinin Farklı Matematik Modellerle Belirlenmesi ve Kontrol Aralığının Tespiti

Year 2004, Volume: 18 Issue: 34, 11 - 19, 25.12.2004

Abstract

Bu çalışmada, farklı matematik modeller kullanılarak İsviçre Esmeri sığırların laktasyon eğrilerini en iyi belirleyen mo-dellerin tespiti amaçlanmıştır. Çalışmada sekiz matematik model incelenmiştir. Bu modeller aşağıdaki gibidir.
Model 1: , Model 2: , Model 3: , Model 4: , Model 5: , Model 6: , Model 7: , Model 8:
Süt verimi kayıtları laktasyon sırası ve laktasyonun başlama mevsimine göre standardize edilerek, modellerin laktasyon eğrisine uyumları incelenmiş ve karşılaştırılmıştır. Standardize edilmiş verilere tüm kontrol aralıklarında Model 1 ve Model 2’nin daha iyi uyum gösterdiği tespit edilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Zootechny (Other)
Journal Section Research Article
Authors

İsmail Keskin This is me

Abdurrahman Tozluca This is me

Publication Date December 25, 2004
Submission Date January 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 18 Issue: 34

Cite

EndNote Keskin İ, Tozluca A (December 1, 2004) Describing of Different Mathematical Models for Lactation Curve and Estimation of Control Interval in Dairy Cattle. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 18 34 11–19.

Selcuk Agricultural and Food Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).