Bu çalışmanın amacı,
Kapadokya’yı ziyaret eden yabancı turistlerin yiyeceklere karşı çeşitlilik
arayışlarını belirlemek ve yabancı turistlerin çeşitlilik arayışı eğilimlerinin
demografik özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediğini ortaya
koymaktır. Anket, Ağustos - Ekim 2015 tarihleri arasında, Kapadokya’yı ziyaret
edip, Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan ayrılan turistler üzerinde uygulanmıştır.
Anketlerin uygulanmasında, bırak ve topla yöntemi kullanılmıştır. Araştırmaya
katılan yabancı turistlerin yiyeceklere karşı çeşitlilik arayışlarının iki
boyutta toplandığı tespit edilmiştir. Bunlar; “merak” ve “deneyim” boyutları
olarak adlandırılmışlardır. Çeşitlilik arayışları boyutları ile “yaş grupları”
arasında yapılan varyans analizi sonucu, “merak” ve “deneyim” boyutlarının
turistlerin “yaş gruplarına” göre anlamlı farklılık gösterdiği belirlenmiştir.
Ayrıca, “deneyim” boyutunun turistlerin “çalışma durumlarına” ve “eğitim
durumlarına” göre de anlamlı farklılık gösterdiği ortaya çıkmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | April 30, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 15 Issue: 1 |
Seyahat ve Otel İşletmeciliği (Journal of Travel Business) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).
Our journal is indexed by EBSCOhost, Index Copernicus, Ulakbim, DRJI, Research Bible, SOBİAD and ASOS.