Journal Boards

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Prof. Dr. Selda KAYA KILIÇ ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Late Modern History

Editörler

Prof. Dr. Selda KAYA KILIÇ ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Late Modern History
Asst. Prof. Dr. Ertan ÜNLÜ ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
History of Ottoman Socio-Economy
Asst. Prof. Dr. Türkan Banu GÜLER ANKARA UNIVERSITY Türkiye
Latin and Classical Greek Languages, Latin and Classical Greek Literature, Old Anatolian History, History of Old Asia Minor, Classical Greek and Roman History, Ancient History (Other)

Dil Editörleri

Asst. Prof. Dr. Lemi ATALAY ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
History of The Republic of Turkiye
Assoc. Prof. Betül YALÇINKAYA AKÇİT ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
German Language, Literature and Culture

Danışma Kurulu

Prof. Dr. Abdullah GÜNDOĞDU Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Türkiye
Modern Turkish History, History of Central Asia, Turkish Savannah Culture, Turkish Society and Community, Turkish Cultural History
Prof. Dr. Hamiyet SEZER FEYZİOĞLU ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Late Modern Ottoman History
Prof. Dr. Ömerül Faruk BÖLÜKBAŞI MARMARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Ömerül Faruk Bölükbaşı is a faculty member in the Department of History at Marmara University. He completed his master's and doctoral studies at the same university. He conducts research on Ottoman social and economic history, with a particular focus on Ottoman finance and mints. He has published several works on these topics, including the following: Darbhâne-i Âmire in the Second Half of the 18th Century, Istanbul 2013; Financial Administration during the Reign of Abdulhamid II, Istanbul 2005; "Istanbul's Moneychangers (1691-1835)" in Journal of Turkish Cultural Studies 30, Istanbul 2014, 19-96; “Ottoman Provincial Mints (1697-1758)" in Journal of Turkish Cultural Studies 29, Istanbul 2013, 27-76.

Bölükbaşı received the Banking and Finance History Research Award for his master's thesis in 2003 and the Demirkent History Award for his doctoral thesis in 2013.

History of Ottoman Economy, Ottoman Institutions and Civilization, Ottoman Central Organization, History of Ottoman Socio-Economy, Late Modern Ottoman History
Prof. Dr. Ümit EKİN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
History of Ottoman Economy, Ottoman Institutions and Civilization, History of Ottoman Socio-Economy
Prof. Dr. Necdet HAYTA GAZİ ÜNİVERSİTESİ, GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Türkiye
Late Modern History, Late Modern Military History, Late Modern Balkan History, Late Modern Press History, Late Modern Ottoman History, Late Modern Renewal History
Prof. Dr. Mustafa ADAK AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye
Latin and Classical Greek Languages, Classical Greek and Roman History
Prof. Dr. Murat KARATAŞ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkiye
Turkish Political Life, Military Sociology , Military Psychology, Contemporary Military History, History of The Republic of Turkiye, Military Geography, Late Modern Military History
Prof. Dr. Murat KEÇİŞ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Medieval History, History of The Byzantine, Medieval European History, History of Seljuk
Prof. Dr. Saime YÜCEER Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
History of The Republic of Turkiye
Prof. Dr. Mehmet ÖZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Education, Early Modern Ottoman History, Ottoman history
Prof. Dr. Esma REYHAN It is not affiliated with an institution Türkiye
Hittitology, Old Anatolian History
Prof. Dr. Mustafa Hamdi SAYAR İstanbul Üniversitesi Türkiye

Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar’ın Özgeçmişi:
1974 ile 1978 yıllarında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Klasik Diller, Klasik Arkeoloji ve Eski Çağ Tarihi eğitimi aldı. 1979 ile 1984 yılları arasında İstanbul Arkeoloji Müzelerinde görev yaptı. Bu görevi kapsamında İstanbul ve Anadolu’da birçok kazı ve araştırmada bulundu ve bakanlık temsilcilikleri görevleri yaptı. 1984 – 1989 yılları arasında Viyana Üniversitesi Eskiçağ Tarihi, Klasik Filoloji, Klasik Arkeoloji ve Bizantinistik Bölümlerinde eğitim gördü ve 1989 yılında Eskiçağ Tarihi alanında doktorasını tamamladı. 1989 ile 1998 yılları arasında Viyana Üniversitesi, Eskiçağ Tarihi Bölümünde asistan olarak eğitim ve araştırma çalışmalarında bulundu. Bu görevi kapsamında Londra, Paris, Bordeaux, Roma, Perugia, Palermo, Catania, Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Münster, Tübingen Üniversitelerinde araştırma çalışmalarında bulundu, bilimsel toplantılara katıldı, ortak projelerde çalıştı ve konferanslar verdi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesinde, girdiği Doçentlik sözlü sınavında başarılı olarak Eskiçağ Tarihi Doçenti oldu.

1978-2024 yılları arasında Türkiye ve yurtdışındaki arkeolojik kazılara heyet üyesi olarak katıldı. Yurtiçinde ve yurtdışında Eskiçağ tarihi, Eskiçağ Dönemi Anıtları ve Eskiçağ tarihi-coğrafyası üzerine konferanslar verdi. 1998-1999’da Alexander von Humboldt Vakfı bursuyla Köln Üniversitesi, Eskiçağ Tarihi Bölümünde Çukurova Eski Çağ yazıtlarını yayınladı. Sayar, 1999-2002 yıllarında Bonn Üniversitesi, Arkeoloji Bölümünde Çukurova’da Eskiçağda görülen Bölgelerearası Etkileşimi inceledi. 1990’da üye olduğu Uluslararası Eskiçağ Tarihi-Coğrafyası Derneğinin 2014 yılından beri Başkan Yardımcılığına seçilmiş olan Sayar, Bonn’da yayımlanan Epigraphica Anatolica, Stuttgart’ta yayımlanan Orbis Terrarum, Sofya’da yayımlanan Archaeologica Bulgarica dergilerinin yayın kurullarının üyesidir.

2003 yılı Haziran ayından beri İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünde, Eskiçağ Tarihi Profesörü olarak görev yapan Sayar, 2006’dan beri İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Güneydoğu Avrupa Araştırmaları Merkezi Müdürüdür. 2018 yılından beri Anadolu Araştırmaları ile Güneydoğu Avrupa Araştırmaları Dergilerinin baş editörüdür. Türkiye Bilimler Akademisi tarafından yayımlanan TÜBA-AR dergisinin yayın kurulu üyesidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Türk Arkeoloji Dergisi ile Antalya’da yayımlanan ve SCOPUS tarafından 2017 yılından beri taranan Gephyra dergisinin yayın kurulu üyesidir.

Sayar, 2004’te UNESCO’nun alt kuruluşlarından biri olan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komitesi, 2020’de tahkimat ve savunma yapılarına yönelik çalışan UNESCO-ICOFORT komisyonunun Türkiye üyesi olmuştur.

2013 yılında Berlin’de Humboldt vakfının bursuyla bilimsel yayın çalışmalarını sürdüren Sayar, 2016 yılında Princeton, Institut for Advanced Studies’te Trakya ve Çukurova eskiçağ tarihi araştırmalarının yayınlarına yönelik çalışmalarda bulunmuştur.

Sayar 2006 yılında kurulan Eskiçağ Bilimleri Avrupa Ortak Yüksek Lisans Programının Koordinatörlerindendir.

Sayar 2010 yılında İstanbul Üniversitesinde 11. Uluslararası Trakoloji Kongresini düzenlemiştir.
2017 yılında Marmara Ereğlisinde 2., 2022 yılında 5. Uluslararası Roma Trakyası toplantılarını düzenlemiştir.

2021 yılı Kasım ayında Türk Tarih Kurumu bilim heyeti üyeliğine seçilmiştir. Bu görevi kapsamında Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlanan Belleten, Belgeler ve Höyük dergileri ile Türk Tarih Kurumu tarafından basılan kitapların yayın değerlendirme komisyonu üyesidir.

2022 yılından beri Uluslararası Doğu Roma Çalışmaları Birliğinin Geç Antik Devir Yazıtları Çalışmalarının Üyesidir.

2024 yılı Şubat ayında Europa Nostra derneğinin üyesi olmuştur.

2024 yılı Mart ayında Türk Tarih Kurumu Koordinatörlüğünde yapılan Doğu Roma Çalışmaları Mili Komitesinin Başkanlığına seçilmiştir.


Archaeology, Archaeological Science, Hellenistic Period Archeology
Prof. Dr. Cenk REYHAN ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
History of Ottoman Socio-Economy, Late Modern History
Last Update Time: 8/9/24, 9:17:56 PM