Bu
çalışma Bingöl yöresinden üretilen ballarda HMF, diastaz, nem ve C4 şeker
özelliklerini belirlemek amacıyla 2014 -2016 yılı arasında, arı yetiştiricileri
birliğine kayıtlı 32 üyeden elde edilen bal örneklerinden yapılmıştır. Araştırma sonucunda
bulunan değerler Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ve Avrupa Birliği standartlarına
göre uygun olduğu değerlendirilmiştir. Araştırmada
kullanılan bal örneklerinde belirlenen değerler sırası ile, nem miktarı
ortalama, % 15,39±0,28 , HMF miktarı %36,37±2,35, diastaz sayısı ortalama
%18,39 ±1,08 ve C 4 şeker kriteri ortalama 1,37±0,21 olarak gerçekleşmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Engineering |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 26, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 7 Issue: 1 |
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Non-Derivable 4.0 International License.