BibTex RIS Cite

High-resolution CT Findings in Asemptomatic Asbestos Workers: Correlation with ILO Scores and Pulmonary Function Tests

Year 1998, Volume: 4 Issue: 1-2, - , 01.05.1998

Abstract

Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması

Year 1998, Volume: 4 Issue: 1-2, - , 01.05.1998

Abstract

Asbestosis geç semptom yeren. kronik bir hastalık olduğundan erken tanı son derece önemlidir. Bu çalışmada 3-25 yıl asbest ile çalışmış 33 asemptomatik asbest işçisi Yüksek Fiezolüsyontu BT ile incelenmiş. bulgular ILD skorları ve solunum fonksiyon testleri sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Sonuçta plğro-parankimal düzensizliğin erken uyarıcı bir bulgu olduğu. parankimal değişikliklerin YFiBT ile çok daha erken saptandığı görülmüştür

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Emine Osma This is me

ArifH. Çımrın This is me

Pınar Balcı This is me

Yaşar Alkan This is me

Atilla Akkoçlu This is me

Publication Date May 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 4 Issue: 1-2

Cite

APA Osma, E., Çımrın, A., Balcı, P., Alkan, Y., et al. (1998). Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, 4(1-2).
AMA Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A. Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. May 1998;4(1-2).
Chicago Osma, Emine, ArifH. Çımrın, Pınar Balcı, Yaşar Alkan, and Atilla Akkoçlu. “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları Ile ILO Skorlaması Ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 4, no. 1-2 (May 1998).
EndNote Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A (May 1, 1998) Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 4 1-2
IEEE E. Osma, A. Çımrın, P. Balcı, Y. Alkan, and A. Akkoçlu, “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”, Türkiye Ekopatoloji Dergisi, vol. 4, no. 1-2, 1998.
ISNAD Osma, Emine et al. “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları Ile ILO Skorlaması Ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 4/1-2 (May 1998).
JAMA Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A. Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1998;4.
MLA Osma, Emine et al. “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları Ile ILO Skorlaması Ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, vol. 4, no. 1-2, 1998.
Vancouver Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A. Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1998;4(1-2).