BibTex RIS Cite

KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ

Year 2002, Volume: 3 Issue: 1, 39 - 46, 23.07.2016

Abstract

Literatür incelendiğinde özellikle son yıllarda karboksilatlar hakkında bir çok çalışmanın yapıldığı görülür Bazı sikloheksan mono ve dikarboksilli asitlerinin geçiş metal karboksilatları biyolojide, ziraatte, tıpta ve diğer alanlarda çok büyük öneme sahiptir. Bu tip anorganik sentezler yeni koordinasyon bileşiklerinin elde edilmesine ve incelenmesine neden olmuştur. Siklik karbon asitlerinin kompleks meydana getirmesini ve bunların basit karboksilatlardan farkını belirlemek için çalışmalar tarafımızdan yapılmıştır. Bu çalışmada geçiş metal karboksilatlarının sentezi ve özellikleri hakkında yeni bilgiler verildi. Uygulama alanları araştırıldığında bu karboksilatların katalizör, aktivatör, mikrogübre, bayar madde olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştır.

AN INVESTIGATION ABOUT THE SYNTHESIS, THE PROPERTIES AND THE APPLICATION AREAS OF CARBOXILIC ACIDS AND CARBOXYLATES

Year 2002, Volume: 3 Issue: 1, 39 - 46, 23.07.2016

Abstract

Searching through literature concerning the work which involves carboxylic acids, it could be seen that considerable amount of work has been carried out in the recent year. Some of the cyclohexane monocarboxylic and dicarboxylic acid of the transition metals which brought out carboxylates, have very important use in the biology, agriculture, medicine as well as other fields. Those type of inorganic synthesis become a reason for discovery and the study of new coordination compounds. We have also studied the synthesis of cyclic carboxylic acid complexes as well as their difference's from other carboxylates. In this studies, transition metal carboxylates and their behaviour and described. In this research for practical application of those carboxylates, they cold be used as a catalisator, activator, microfertiliser and addictive materials

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA55JV23GD
Journal Section Articles
Authors

Adilhan FEYİZOGLU (abdullayev) This is me

Özlen Altun This is me

Murat Türkyılmaz This is me

Publication Date July 23, 2016
Published in Issue Year 2002 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA (abdullayev), A. F., Altun, Ö., & Türkyılmaz, M. (2016). KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 3(1), 39-46.
AMA (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M. KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Univ J Sci. July 2016;3(1):39-46.
Chicago (abdullayev), Adilhan FEYİZOGLU, Özlen Altun, and Murat Türkyılmaz. “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3, no. 1 (July 2016): 39-46.
EndNote (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M (July 1, 2016) KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3 1 39–46.
IEEE A. F. (abdullayev), Ö. Altun, and M. Türkyılmaz, “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”, Trakya Univ J Sci, vol. 3, no. 1, pp. 39–46, 2016.
ISNAD (abdullayev), Adilhan FEYİZOGLU et al. “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3/1 (July 2016), 39-46.
JAMA (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M. KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Univ J Sci. 2016;3:39–46.
MLA (abdullayev), Adilhan FEYİZOGLU et al. “KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 3, no. 1, 2016, pp. 39-46.
Vancouver (abdullayev) AF, Altun Ö, Türkyılmaz M. KARBOKSİLLİ ASİTLERİN VE KARBOKSİLATLARLN SENTEZİ, ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANLARININ İNCELENMESİ. Trakya Univ J Sci. 2016;3(1):39-46.