BibTex RIS Cite

RİNOPLASTİ OLGULARINDA ÇENE DEFORMİTESİNİN ÖNEMİ

Year 2009, Volume: 17 Issue: 1, 35 - 38, 01.04.2009

Abstract

Patients requesting for rhinoplasty may have mild to moderate chin deformities. Augmentation mentoplasty with an alloplastic implant is a minor procedure and can be combined with rhinoplasty. We performed rhinoplasty combined with augmentation mentoplasty in 8 patients who had normal occlusion. Two-piece porous polyethylene implant was used for the chin augmentation. No major complication was observed. One patient had revisional surgery to change a larger implant. The numbness over the chin resolved in a couple of weeks. The aesthetic results of the combined procedure especially on the lateral view were quite satisfactory. Rhinoplasty combined with augmentation mentoplasty provides a better balanced face. Therefore a detailed preoperative facial analysis should be done for the patient who refers for rhinoplasty.

THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES

Year 2009, Volume: 17 Issue: 1, 35 - 38, 01.04.2009

Abstract

Yüz analizi sadece burun ameliyatları için başvuran olgularda bile göz önünde bulundurulması gereken önemli bir değerlendirme yöntemidir. Bimaksiller protrüzyon veya retrüzyon, ortognatik sorunlar rinoplasti için başvuran olgularda operasyon planının tümüyle değişmesine yol açarken; minör çene ucu yetersizlikleri veya fazlalıkları özellikle değerlendirilmediyse gözden kaçabilir ve sonucun kalitesini etkiler. Bu nedenle, rinoplasti için başvuran kişilerde; bu konuda bir talepleri olmasa da; çene ucunun horizontal, vertikal ve anteroposterior yönden analizi ve gerekirse kombine bir cerrahi girişim planlamak doğru olur. Bu çalışmada doğrudan rinoplasti için başvuran, ancak yüz analizinde major ortognatik cerrahi gerekmese de, minör çene ucu girişimlerinden yararlanacağı öngörülen 8 olgu ele alındı. Tüm olgulara çene ucu ogmentasyonu ağız içi kesisiyle poröz polietilen implant kullanılarak gerçekleştirildi. Preoperatif ve postoperatif ölçümlerde elde edilen kazanımın protez ölçüleriyle paralellik gösterdiği izlendi. Erken dönemdeki gerginlik, geçici paraliziler ve hassasiyet dışında geç dönemde önemli bir şikayetle karşılaşılmadı. Olguların memnuniyet oranı yüksekti. Bir olguda çene ucu protezi boyutunun arttırılması için sekonder girişim gerekti. Çene ucu girişimleri tüm rinoplasti olguları arasında küçük bir oran oluştursa da sonuçlar açısından göz ardı edilmemesi gereken önemli bir kombine girişimdir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA59TS69GD
Journal Section Articles
Authors

Burçak TÜMERDEM Uluğ This is me

İsmail Kuran This is me

Publication Date April 1, 2009
Published in Issue Year 2009 Volume: 17 Issue: 1

Cite

APA Uluğ, B. . . T., & Kuran, İ. (2009). THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 17(1), 35-38.
AMA Uluğ BT, Kuran İ. THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES. turkplastsurg. April 2009;17(1):35-38.
Chicago Uluğ, Burçak TÜMERDEM, and İsmail Kuran. “THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 17, no. 1 (April 2009): 35-38.
EndNote Uluğ BT, Kuran İ (April 1, 2009) THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 17 1 35–38.
IEEE B. . . T. Uluğ and İ. Kuran, “THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES”, turkplastsurg, vol. 17, no. 1, pp. 35–38, 2009.
ISNAD Uluğ, Burçak TÜMERDEM - Kuran, İsmail. “THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 17/1 (April 2009), 35-38.
JAMA Uluğ BT, Kuran İ. THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES. turkplastsurg. 2009;17:35–38.
MLA Uluğ, Burçak TÜMERDEM and İsmail Kuran. “THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 17, no. 1, 2009, pp. 35-38.
Vancouver Uluğ BT, Kuran İ. THE IMPORTANCE OF THE CHIN DEFORMITY IN RHINOPLASTY CASES. turkplastsurg. 2009;17(1):35-8.