BibTex RIS Cite

El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi

Year 2003, Volume: 11 Issue: 1, - , 01.04.2003

Abstract

Bu klinik çalışmada, el parmağının fleksör yüzünde yanığa bağlı gelişen kronik fleksiyon kontraktürünün üç değişik seviyeden yapılan transvers insizyonlarla açılması ve oluşan cilt defektlerinin üç adet laterodigital fleple kapatılmasından oluşan bir cerrahi yöntem tanımlanmaktadır. Bir parmaktaki her falanksın bir yan yüzünde proksimal tabanlı bir fasyokütan flep planlandı.Proksimal ve distal flepler parmağın aynı tarafından,orta falankstaki flep ise parmağın karşı tarafından kaldırıldı ve flep donör alanları primer kapatıldı. Bu yöntemle yaşları 20-22 arasında değişen 5 erkek hasta (7 el, 10 parmak) tedavi edildi. Ortalama takip süresi 6 ay idi. İki flepte distal flep nekrozu gelişti. Parmakların proksimal ve distal interfalengeal eklemlerindeki ekstansiyon kaybı sırası ile 45 ve 15 derece düzeltilirken, tedavi edilen parmaklarda kontraktür nüksü veya flep donör alanlarında belirgin skar izlenmedi. El parmaklarının distal ve proksimal eklemlerini tutan hafif ve orta derecedeki kronik fleksiyon kontraktürlerinin cerrahi tedavisinde tanımlanan yöntemin etkin olarak kullanılabileceği sonucuna vardık.

Year 2003, Volume: 11 Issue: 1, - , 01.04.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62SU35RR
Journal Section Articles
Authors

Cengiz Açıkel This is me

Ersin Ülkür This is me

İsmail Bayram This is me

Bahattin Çeliköz This is me

Publication Date April 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 11 Issue: 1

Cite

APA Açıkel, C., Ülkür, E., Bayram, İ., Çeliköz, B. (2003). El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(1).
AMA Açıkel C, Ülkür E, Bayram İ, Çeliköz B. El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi. turkplastsurg. April 2003;11(1).
Chicago Açıkel, Cengiz, Ersin Ülkür, İsmail Bayram, and Bahattin Çeliköz. “El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, no. 1 (April 2003).
EndNote Açıkel C, Ülkür E, Bayram İ, Çeliköz B (April 1, 2003) El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 1
IEEE C. Açıkel, E. Ülkür, İ. Bayram, and B. Çeliköz, “El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi”, turkplastsurg, vol. 11, no. 1, 2003.
ISNAD Açıkel, Cengiz et al. “El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/1 (April 2003).
JAMA Açıkel C, Ülkür E, Bayram İ, Çeliköz B. El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Açıkel, Cengiz et al. “El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 11, no. 1, 2003.
Vancouver Açıkel C, Ülkür E, Bayram İ, Çeliköz B. El parmaklarında Yanığa Bağlı Gelişen Kronik Fleksiyon Kontraktürlerinin Üçlü Laterodıgıtal Fleplerle Tedavisi. turkplastsurg. 2003;11(1).