İletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak küreselleşmenin etkisiyle birlikte kamuoyunun dış politikadaki gücünün artması kamu diplomasisini önemli bir özne haline getirmiştir. Kamu diplomasisinin bir alt dalı olarak daha çok kültürel unsurları içinde barındıran gastro diplomasi, uluslararası hükümetin desteğiyle kendi kültürleri içerisindeki tatların ve kokuların diğer toplumlara ve bireylere sunulduğu yeni ve etkili bir iletişim stratejisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumuşak güç, kültürel diplomasi, imaj ve marka oluşumunun yemekler sayesinde sağlanarak o ülkenin etkin bir gastro diplomasi kullanımı amaçlanmaktadır. Bu noktada gastro diplomasi, akademide son yıllarda üzerinde durulan bir önemli konu olmasına rağmen, Türkiye özelinde pratikte verimli ve etkili olarak kullanılamamakla birlikte akademide de konuya ilgi üst boyutlarda değildir.
İletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak küreselleşmenin etkisiyle birlikte kamuoyunun dış politikadaki gücünün artması kamu diplomasisini önemli bir özne haline getirmiştir. Kamu diplomasisinin bir alt dalı olarak daha çok kültürel unsurları içinde barındıran gastro diplomasi, uluslararası hükümetin desteğiyle kendi kültürleri içerisindeki tatların ve kokuların diğer toplumlara ve bireylere sunulduğu yeni ve etkili bir iletişim stratejisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumuşak güç, kültürel diplomasi, imaj ve marka oluşumunun yemekler sayesinde sağlanarak o ülkenin etkin bir gastro diplomasi kullanımı amaçlanmaktadır. Bu noktada gastro diplomasi, akademide son yıllarda üzerinde durulan bir önemli konu olmasına rağmen, Türkiye özelinde pratikte verimli ve etkili olarak kullanılamamakla birlikte akademide de konuya ilgi üst boyutlarda değildir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Social |
Journal Section | Book Review |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2020 |
Published in Issue | Year 2020, Volume 17, Issue 67 |
Bibtex | @book review { uidergisi783628, journal = {Uluslararası İlişkiler Dergisi}, issn = {1304-7310}, eissn = {1304-7175}, address = {Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü, Beyaz Ev, Oda No: 13, 34083}, publisher = {Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği İktisadi İşletmesi}, year = {2020}, volume = {17}, number = {67}, pages = {123 - 126}, title = {Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi}, key = {cite}, author = {Cebeci, Eda} } |
APA | Cebeci, E. (2020). Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi . Uluslararası İlişkiler Dergisi , 17 (67) , 123-126 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/uidergisi/issue/56725/783628 |
MLA | Cebeci, E. "Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi" . Uluslararası İlişkiler Dergisi 17 (2020 ): 123-126 <https://dergipark.org.tr/en/pub/uidergisi/issue/56725/783628> |
Chicago | Cebeci, E. "Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi". Uluslararası İlişkiler Dergisi 17 (2020 ): 123-126 |
RIS | TY - JOUR T1 - Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi AU - EdaCebeci Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - DO - T2 - Uluslararası İlişkiler Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 123 EP - 126 VL - 17 IS - 67 SN - 1304-7310-1304-7175 M3 - UR - Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Uluslararası İlişkiler Dergisi Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi %A Eda Cebeci %T Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi %D 2020 %J Uluslararası İlişkiler Dergisi %P 1304-7310-1304-7175 %V 17 %N 67 %R %U |
ISNAD | Cebeci, Eda . "Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi". Uluslararası İlişkiler Dergisi 17 / 67 (September 2020): 123-126 . |
AMA | Cebeci E. Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. uidergisi. 2020; 17(67): 123-126. |
Vancouver | Cebeci E. Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi. Uluslararası İlişkiler Dergisi. 2020; 17(67): 123-126. |
IEEE | E. Cebeci , "Neslihan Kul, Mutfak, Kimlik, Diplomasi – Türkiye’de Gastro Diplomasi", Uluslararası İlişkiler Dergisi, vol. 17, no. 67, pp. 123-126, Sep. 2020 |