BibTex RIS Cite

-

Year 2005, Volume: 3 Issue: 3, 147 - 157, 01.06.2005

Abstract

Development of tourism by protecting natural enviroment, cultural and historical heritage, constitutes the basic of sustainable development. The aim of this Study is to stress the position and importance of culture m Ayvalık tourism, m the framework of sustainable tourism policies. Ayvalık hos a great importance in protecting the natural and enviromental valves, and using them in tourism; developing tourism without destroying the architectural and cultural beauties; using the local and authentic historical building in tourism; creating policies to addapt the sustainable tourism.

KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ

Year 2005, Volume: 3 Issue: 3, 147 - 157, 01.06.2005

Abstract

Doğal çevrenin, kültürel ve tarihi mirasın korunarak turizmin geliştirilmesi sürdürülebilir kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı kültürün, sürdürülebilir turizm politikaları çerçevesinde Ayvalık turizmindeki yeri ve önemidir. Ayvalık, sahip olduğu doğal ve çevre değerlerinin korunarak turizm amaçlı kullanılması, mimari ve kültürel dokunun tahrip edilmeden turizmin geliştirilmesi, yöresel ve otantik tarihi binaların turizm amaçlı kullanımının sağlanması, turizmin sürdürülebilirliğine uyum gösterecek politikalar oluşturulabilmesi açısından oldukça önemlidir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Engin Taşkın This is me

Publication Date June 1, 2005
Published in Issue Year 2005 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Taşkın, E. (2005). KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Journal of Management and Economics Research, 3(3), 147-157.
AMA Taşkın E. KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Journal of Management and Economics Research. June 2005;3(3):147-157.
Chicago Taşkın, Engin. “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”. Journal of Management and Economics Research 3, no. 3 (June 2005): 147-57.
EndNote Taşkın E (June 1, 2005) KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Journal of Management and Economics Research 3 3 147–157.
IEEE E. Taşkın, “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”, Journal of Management and Economics Research, vol. 3, no. 3, pp. 147–157, 2005.
ISNAD Taşkın, Engin. “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”. Journal of Management and Economics Research 3/3 (June 2005), 147-157.
JAMA Taşkın E. KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Journal of Management and Economics Research. 2005;3:147–157.
MLA Taşkın, Engin. “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”. Journal of Management and Economics Research, vol. 3, no. 3, 2005, pp. 147-5.
Vancouver Taşkın E. KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Journal of Management and Economics Research. 2005;3(3):147-5.