Review
BibTex RIS Cite

Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi

Year 2012, Volume: 2012 Issue: 2, 17 - 23, 01.04.2012
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438

Abstract

Bu derlemede, mersin balıklarının yetiştiricilik şartlarında yaşamaları, büyümeleri ve nesillerini devam ettirebilmeleri için  beslenmelerinde yağ asitlerinin rolü üzerinde durulmuştur. Mersin balıklarıiçin henüz ideal bir yem geliştirilememiştir. Ülkemizde mersin balıklarının beslenmesinde alabalık yemleri kullanılmaktadır. Mersin balıklarının yemlerinde linoleik (18:2 n-6) ve á-linolenik (18:3 n-3) yað asitlerine ihtiyaç duydukları düşünülmektedir. Ancak, et ve havyarda n-3 serisi (EPA ve DHA) bulunabilmesi için, yemlerin de EPA ve DHA bakımından zengin olması önerilmektedir. Mersin balıklarının yağ asitleri gereksinimleri ile farklı yağ kaynakları üzerine son yıllarda yapılan çalışmalar incelenerek bir bütünlük içinde sunulmaya çalışılmıştır.

The Importance of Fatty Acids in Nutrition of Sturgeons

Year 2012, Volume: 2012 Issue: 2, 17 - 23, 01.04.2012
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438

Abstract

In this review, we focused on the role of fatty acids in nutrition for the living, growth and to keep the generations of sturgeon in

farming conditions. Not yet been developed an ideal feed for sturgeon. Farmer in our country used trout feed for feeding of

sturgeon. It is thought that they need linoleic (18:2 n-6) and á-linolenic (18:3 n-3) fatty acids in their diet. However, it is

recommended that the feed is also rich in EPA and DHA in order to find n-3 series (EPA and DHA) in their meat and caviar. With

examining the recent studies on fatty acids the requirements of the sturgeon and the fatty oil resources is to present a coherent

way.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Reviwe
Authors

Bilal Akbulut This is me

Biro Janka This is me

Ahmet Faruk Yeşilsu This is me

Publication Date April 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 2012 Issue: 2

Cite

APA Akbulut, B., Janka, B., & Yeşilsu, A. F. (2012). Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. Aquaculture Studies, 2012(2), 17-23. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438
AMA Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF. Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. AquaST. April 2012;2012(2):17-23. doi:10.17693/yunusae.v2012i21909.235438
Chicago Akbulut, Bilal, Biro Janka, and Ahmet Faruk Yeşilsu. “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”. Aquaculture Studies 2012, no. 2 (April 2012): 17-23. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
EndNote Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF (April 1, 2012) Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. Aquaculture Studies 2012 2 17–23.
IEEE B. Akbulut, B. Janka, and A. F. Yeşilsu, “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”, AquaST, vol. 2012, no. 2, pp. 17–23, 2012, doi: 10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
ISNAD Akbulut, Bilal et al. “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”. Aquaculture Studies 2012/2 (April 2012), 17-23. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
JAMA Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF. Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. AquaST. 2012;2012:17–23.
MLA Akbulut, Bilal et al. “Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi”. Aquaculture Studies, vol. 2012, no. 2, 2012, pp. 17-23, doi:10.17693/yunusae.v2012i21909.235438.
Vancouver Akbulut B, Janka B, Yeşilsu AF. Mersin Balıklarının Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi. AquaST. 2012;2012(2):17-23.