Review
BibTex RIS Cite

Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel GıdalaSome Sources of Marine Functional Foods and Food Ingredientsr ve Gıda Bileşenleri

Year 2012, Volume: 2012 Issue: 1, 1 - 7, 01.02.2012
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21910.235440

Abstract

Beyond their nutritional
effects, functional foods are known to provide health benefits and preventive
effects on human body. Nowadays, there is a huge and increasing interest among
consumers and production industry on these products. Marine products,
containing a good amount of omega-3 fatty acids, proteins, vitamins, bioactive
peptides, a variety of minerals and enzymes, are one of the most important
sources of functional foods/ food components. The aim of this revive is to give
information on the most common functional products of marine origin.

Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar ve Gıda Bileşenleri

Year 2012, Volume: 2012 Issue: 1, 1 - 7, 01.02.2012
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21910.235440

Abstract



Temel beslenme özelliklerinin yanı sıra insan sağlığını iyileştirmede
ve/veya hastalıkların oluşumunu önlemede etkili olan fonksiyonel gıdaların tüm
dünyada üretim ve tüketim düzeyleri hızla artmaktadır. Yapılarında
bulundurdukları omega-3 yağ asitleri, proteinler, vitaminler, biyoaktif  peptitler, çeşitli mineral madde ve
enzimlerle deniz ürünleri fonksiyonel gıda veya gıda bileşenlerinin en önemli
kaynaklarındandır. Yapılan bu çalışmada denizel kaynaklı en yaygın fonksiyonel
gıda ve gıda bileşenleri hakkında bilgiler derlenmiştir.



There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Reviwe
Authors

Gülsüm Balçik Mısır This is me

Publication Date February 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 2012 Issue: 1

Cite

APA Mısır, G. B. (2012). Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar ve Gıda Bileşenleri. Aquaculture Studies, 2012(1), 1-7. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21910.235440
AMA Mısır GB. Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar ve Gıda Bileşenleri. AquaST. February 2012;2012(1):1-7. doi:10.17693/yunusae.v2012i21910.235440
Chicago Mısır, Gülsüm Balçik. “Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar Ve Gıda Bileşenleri”. Aquaculture Studies 2012, no. 1 (February 2012): 1-7. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21910.235440.
EndNote Mısır GB (February 1, 2012) Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar ve Gıda Bileşenleri. Aquaculture Studies 2012 1 1–7.
IEEE G. B. Mısır, “Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar ve Gıda Bileşenleri”, AquaST, vol. 2012, no. 1, pp. 1–7, 2012, doi: 10.17693/yunusae.v2012i21910.235440.
ISNAD Mısır, Gülsüm Balçik. “Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar Ve Gıda Bileşenleri”. Aquaculture Studies 2012/1 (February 2012), 1-7. https://doi.org/10.17693/yunusae.v2012i21910.235440.
JAMA Mısır GB. Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar ve Gıda Bileşenleri. AquaST. 2012;2012:1–7.
MLA Mısır, Gülsüm Balçik. “Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar Ve Gıda Bileşenleri”. Aquaculture Studies, vol. 2012, no. 1, 2012, pp. 1-7, doi:10.17693/yunusae.v2012i21910.235440.
Vancouver Mısır GB. Denizel Kaynaklı Bazı Fonksiyonel Gıdalar ve Gıda Bileşenleri. AquaST. 2012;2012(1):1-7.