A raştırmada, Valensiya portakal çeşidinin yetiştirildiği alkali toprakta, toprak pH’sının düşürülmesi amacıyla 2003-2005 döneminde kükürt ve amonyum sülfat uygulamaları yapılmıştır. Bu uygulamaların toprakta pH değişimi, bitki gelişimi ve meyve verim ve özelliklerine etkileri incelenmiştir. Değerlendirmeler sonucunda, elementel kükürt uygulamasının, toprak pH’sının düşürülmesinde etkili bir yöntem olduğu görülmüştür. Toprak tuzluluğu kükürt uygulaması ile artmıştır. İstatistik anlamda önemli olmamakla birlikte kükürt, meyve suyu C vitamini miktarını kontrole göre arttırmıştır
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2009 |
Submission Date | November 25, 2015 |
Published in Issue | Year 2009 Volume: 46 Issue: 3 |