Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

The Latest Issue of Eskiyeni: Issue 38

Yıl 2019, Sayı: 38, 6 - 7, 20.03.2019

Öz

Dear Readers

We are delighted to offer you the new issue of Eskiyeni. In this issue, there are 7 distinguished articles from different fields of social sciences. The journal has received 10 articles between January-April 2017 from the Turkish academics. All articles went through the pre-review process to check the referencing and transliteration style before testing them using a plagiarism checker. We then have forwarded the articles that successfully passed the plagiarism check to our reviewers. Following this process, we have been able to offer you 7 articles out of 10.

In order to disseminate the articles, which are academic productions of highly significant endeavours, to international academia and to increase the chance of getting cited in international academic studies, we demand from the authors both 150-word Turkish and English abstracts and 750-word summaries of the accepted submission.

Moreover, we have also announced the preliminary review form and the review form for the blind review process. We examine Turkish and English titles, summaries, and keywords to make sure that they correspond to the realted field’s terminology. Furthermore, we require proper nouns and concepts/terms to be written in the reference style ofTDV Encyclopaedia of Islam. We also particularly require for the articles to use the ISNAD Citation Style: www.isnadsistemi.org/en/

To improve the academic quality of the journal, we have also checked the article up for plagiarism. The articles that are marked with a result above 15% are returned to the authors with a plagiarism report. Submissions went through a double-blind review process for the issue. 

Our Journal has complied with all the technical requirements imposed by DergiPark, an electronic open-access system hosting journals that TUBITAK- Turkish National Database recently offers. Within this framework, our new website has come on stream. The new website: www.dergipark.gov.tr/eskiyeni

We are delighted to offer you the various ranges of themes and topics with this new issue. We sincerely thank the contributors for their submission, the editorial and review board, and particularly to the Section Editors Dr. Mehmet Murat KARAKAYA, Dr. Kenan ÖZÇELİK, Dr. Mehmet Ata Az, Dr. İshak Tekin, Dr. İlyas Uçar, Büşra Betül PUNAR and Fatmanur DİKMEN.

We hope to see you all on 20 September 2019 to contribute to  our next issue.  

Kaynakça

  • Eskiyeni: 38. Sayı

Eskiyeni: 38. Sayı

Yıl 2019, Sayı: 38, 6 - 7, 20.03.2019

Öz

Kıymetli Okurlar,

Eskiyeni’nin yeni sayısını istifadenize sunmanın sevincini yaşıyoruz. Dergimize, Ocak-Mart 2019 döneminde akademisyenlerimizden 10 çalışma değerlendirilmek üzere gönderilmiştir. Bu makaleler öncelikle Yazar Rehberi’mizde belirtilen şekilsel özellikler açısından ön değerlendirmeye tâbi tutuldu. Sonra da intihal tespit programı kullanılarak kontrol edildi. Bu aşamaları geçen makaleler hakem değerlendirmesine sunuldu. Bu sayımızda, söz konusu çalışmalardan ön değerlendirme ve intihal taramasından geçen, hakemlerimizin de akademik içerik açısından yayımlanmasını uygun bulduğu 7 makale sizlerle buluştu.

Dergimizde yayımlanan yoğun emek mahsulü makalelerin uluslararası akademik camianın bilgisine sunulabilmesi ve yazarlarımızın yurt dışından atıf alabilmesi amacıyla, hakem değerlendirmesinden geçen makalelerin, Türkçe ve İngilizce 150 kelimelik “Öz/Abstract” ile birlikte 750 kelimelik “Özet/Summary” içermesi bu sayımız ile birlikte zorunlu tutulmaya başlandı. 

Ayrıca titizlikte uyguladığımız makale ön değerlendirme ve hakem süreçleri daha objektif bir hale getirilerek, ilgili değerlendirme formları yeni web sitemizde ilan edildi. Ön değerlendirmede, makalelerin Türkçe ve İngilizce başlıklarının, özetleri ve anahtar kelimelerinin ilgili bilim dalının akademik kriterlerine uygunluğu incelenmektedir. Ayrıca makalede geçen şahıs adlarının, eser isimlerinin ve kavramların yazımının Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi’nin imlâ esaslarına uygunluğu da kontrol edilmektedir. Çalışmanın dipnot ve kaynakça yazımının ise İSNAD Atıf Sistemi’ne  (www.isnadsistemi.org) tam mutabık olması özellikle talep edilmektedir.

Dergimizin kalitesine katkı sağlaması amacıyla ön değerlendirmeden geçen her bir makale, uluslararası saygın akademik yayın kuruluşlarınca da kullanılan iThenticate intihali engelleme programında kontrol edilmektedir. Bu yayın döneminde rapor sonucu % 15’ten fazla benzerlik içeren çalışmalar, yazarlarına iade edildi. “Yazarın hakemleri, hakemlerin ise yazarı öğrenememesi (Çift Taraflı Kör Hakemlik) ilkesi” de titizlikle uygulandı. 

Dergimiz, TÜBİTAK - ULAKBİM’in sunduğu elektronik dergi yönetim sistemi DergiPark’ın yeni versiyonunun güçlü açık erişim ve online akademik yayıncılık alt yapısını kullanabilmek amacıyla gerekli teknik çalışmaları tamamladı. Bu kapsamda yeni web sayfamız (www.dergipark.gov.tr/eskiyeni) hizmete girdi.

Elinizdeki sayı ile yine birbirinden farklı konuları havi bilimsel nitelikteki makaleleri sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu süreçte başta makale sahibi değerli bilim adamlarımıza, yayın, danışma ve hakem kurullarımıza, ve özellikle dergimizin yayın aşamasında yadsınmaz emekleri olan alan editörlerimiz Dr. Mehmet Murat KARAKAYA, Dr. Kenan ÖZÇELİK, Dr. Mehmet Ata Az, Dr. İshak Tekin, Dr. İlyas Uçar, Büşra Betül PUNAR ve Fatmanur DİKMEN’e teşekkür ederim.

20 Eylül 2019 tarihinde yayımlanacak bir sonraki sayımızda buluşmak ümidiyle…

Kaynakça

  • Eskiyeni: 38. Sayı
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Editörden
Yazarlar

Abdullah Demir 0000-0001-7825-6573

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2019
Gönderilme Tarihi 19 Mart 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Sayı: 38

Kaynak Göster

ISNAD Demir, Abdullah. “Eskiyeni: 38. Sayı”. Eskiyeni 38 (Mart 2019), 6-7.
Eskiyeni  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır. | Sherpa Romeo