Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2018, Cilt: 1 Sayı: 3, 97 - 99, 10.12.2018

Öz

Kaynakça

  • Kim, H. G., Bae, J. H., Jastrzebski, Z., Cherkas, A., Heo, B. G., Gorinstein, S., et al. (2016). Binding, antioxidant and anti-proliferative properties of bioactive compounds of sweet paprika (Capsicum annuum L.). Plant Foods for Human Nutrition, 71 , 129-136.
  • Tokusoglu Ö. 2017a. Proje Director. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi. Proje Yöneticisi. DEPARK Teknopark Univ.Sanayii İşbirliği Projesi BSTB 047226. Aronya (Aronia melanocarpa) Meyvesi Sağlık Ürünleri (Ekstrakt,Toz ve Aronya Çayı ve Tableti) Üretimi: İnovatif Ürünlerde Biyoyararlılık, Antioksidan Fenolik Profil ve Seçimlenmiş Kanser Hücre Hattı Üzerinde Olası Antikarsinojenik Etkilerinin Tesbiti. Baş.Tarihi: 05.01.2018 Bitiş Tarihi: Devam Ediyor. SPİL
  • INNOVA Arge Gıda Danışm. Ltd.Şti.,DEPARK TEKNOPARK, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İnciraltı Yerleşkesi, Balçova, İZMİR
  • Tokusoğlu Ö. 2017b. Proje ResearcherAronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) ve Mürver (Sambucus nigra L.) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi”. TAGEM Projesi- YABK Enstitüsü-Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı- Ankara TAGEM BBAD /17/A08/P10/01 –
  • Yamane, T., Kozuka, M., Wada-Yoneta, M., Sakamoto, T., Nakagaki, T., Nakano, Y., et al.
  • 2017. Aronia juice suppresses the elevation of postprandial blood glucose levels in adult healthy Japanese. Clinical Nutrition Experimental, 12 ,20- 26.

Aronia Berry Based New Food Products and Shelf Life Stability Studies

Yıl 2018, Cilt: 1 Sayı: 3, 97 - 99, 10.12.2018

Öz

In this research data review, Turkish aronia melanocarpa fruit based products and these shelf life examining have been reported. Aronia berry based new nutritive food products could be utilized in functional food industry as valuable antioxidant sources and could be evaluated as innovative foods.

Kaynakça

  • Kim, H. G., Bae, J. H., Jastrzebski, Z., Cherkas, A., Heo, B. G., Gorinstein, S., et al. (2016). Binding, antioxidant and anti-proliferative properties of bioactive compounds of sweet paprika (Capsicum annuum L.). Plant Foods for Human Nutrition, 71 , 129-136.
  • Tokusoglu Ö. 2017a. Proje Director. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi. Proje Yöneticisi. DEPARK Teknopark Univ.Sanayii İşbirliği Projesi BSTB 047226. Aronya (Aronia melanocarpa) Meyvesi Sağlık Ürünleri (Ekstrakt,Toz ve Aronya Çayı ve Tableti) Üretimi: İnovatif Ürünlerde Biyoyararlılık, Antioksidan Fenolik Profil ve Seçimlenmiş Kanser Hücre Hattı Üzerinde Olası Antikarsinojenik Etkilerinin Tesbiti. Baş.Tarihi: 05.01.2018 Bitiş Tarihi: Devam Ediyor. SPİL
  • INNOVA Arge Gıda Danışm. Ltd.Şti.,DEPARK TEKNOPARK, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İnciraltı Yerleşkesi, Balçova, İZMİR
  • Tokusoğlu Ö. 2017b. Proje ResearcherAronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) ve Mürver (Sambucus nigra L.) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi”. TAGEM Projesi- YABK Enstitüsü-Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı- Ankara TAGEM BBAD /17/A08/P10/01 –
  • Yamane, T., Kozuka, M., Wada-Yoneta, M., Sakamoto, T., Nakagaki, T., Nakano, Y., et al.
  • 2017. Aronia juice suppresses the elevation of postprandial blood glucose levels in adult healthy Japanese. Clinical Nutrition Experimental, 12 ,20- 26.
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Gıda Mühendisliği
Bölüm Food Health and Technology Innovations
Yazarlar

Özlem Tokuşoğlu

Yayımlanma Tarihi 10 Aralık 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 1 Sayı: 3

Kaynak Göster