BibTex RIS Kaynak Göster

Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi ve Bu Normların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

200'e yakın sözleşme kabul etmiş, üçlü yapıyı ( işçi-işveren-hükümet temsilcileri ) bünyesinde barındıran, sosyal diyaloga önem veren UÇÖ' nün normları çalışma yaşamını iyileştirmeye, nitelikli işgücünü artırmaya yöneliktir. Türkiye bugüne kadar UÇÖ' nün kabul ettiği  40  sözleşmeyi onaylamış durumdadır. Bu sözleşmelerin hayata geçirilmesinde karşılaşılan sorunların başında kayıt dışı istihdam, iş güvencesi ve denetim eksikliği, kaçak işçilerin varlığı, hukuki yaptırımların yetersizliği, çalışma mevzuatının katılığı, vergi-sosyal güvenlik kesintilerinin yüksek olması gelmektedir. Türk emek piyasasında görülen tüm sorunlar turizm sektörüne de yansımaktadır. Türkiye' de hizmet sektöründe çalışanların  % 10-12' si turizm sektörü  tarafından doğrudan istihdam edilmiş durumdadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın  25 numaralı iş kolu olarak tanımlanan  Konaklama ve Eğlence Yerlerine ait toplam  4  sendikaya üye olarak turizm emek piyasasında çalışanların oranı düşüktür. Bu bağlamda ve yukarıda adı geçen sorunlar çerçevesinde, turizm sektöründe UÇÖ normlarının uygulanabilirliği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, Turizm Bakanlığı'na ve Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Temsilciliği'ne anket uygulanmış ve bulgular ayrıntılarıyla değerlendirilmiştir. Bu çalışma İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonunca  desteklenmiştir. Proje No:1605/30042001.

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Çalışma İlişkileri
Yazarlar

Mithat Dinçer Bu kişi benim

Füsun İstanbullu Dinçer Bu kişi benim

Suna Muğan Ertuğral Bu kişi benim

Türkan Günay Turan Bu kişi benim

Arif Güngör Bu kişi benim

Neyir Tekeli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ekim 2010
Gönderilme Tarihi 21 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 49

Kaynak Göster

APA Dinçer, M., İstanbullu Dinçer, F., Muğan Ertuğral, S., Günay Turan, T., vd. (2010). Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi ve Bu Normların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences(49).
AMA Dinçer M, İstanbullu Dinçer F, Muğan Ertuğral S, Günay Turan T, Güngör A, Tekeli N. Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi ve Bu Normların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. Ekim 2010;(49).
Chicago Dinçer, Mithat, Füsun İstanbullu Dinçer, Suna Muğan Ertuğral, Türkan Günay Turan, Arif Güngör, ve Neyir Tekeli. “Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi Ve Bu Normların Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği Ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49 (Ekim 2010).
EndNote Dinçer M, İstanbullu Dinçer F, Muğan Ertuğral S, Günay Turan T, Güngör A, Tekeli N (01 Ekim 2010) Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi ve Bu Normların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences 49
IEEE M. Dinçer, F. İstanbullu Dinçer, S. Muğan Ertuğral, T. Günay Turan, A. Güngör, ve N. Tekeli, “Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi ve Bu Normların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma”, Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, Ekim 2010.
ISNAD Dinçer, Mithat vd. “Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi Ve Bu Normların Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği Ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences 49 (Ekim 2010).
JAMA Dinçer M, İstanbullu Dinçer F, Muğan Ertuğral S, Günay Turan T, Güngör A, Tekeli N. Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi ve Bu Normların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010.
MLA Dinçer, Mithat vd. “Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi Ve Bu Normların Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği Ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, 2010.
Vancouver Dinçer M, İstanbullu Dinçer F, Muğan Ertuğral S, Günay Turan T, Güngör A, Tekeli N. Turizm Sektöründe Uluslararası Çalışma Örgütü Normlarının Önemi ve Bu Normların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UÇO Türkiye Temsilciliği ve Turizm Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010(49).