BibTex RIS Kaynak Göster

Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Küreselleşmeyle birlikte gündeme gelen yeni ekonomik koşullar işletmeleri, rekabet avantajı sağlama adına, stratejik insan kaynakları yönetimi (İKY)' ne bağımlı kılmaktadır. Bu çerçevede işletmeler, daha fazla rekabet üstünlüğü kazanmak için, en iyi uygulama ve en iyi uyum yaklaşımlarının yer alacağı yeni İKY süreçlerini ortaya çıkarmaktadırlar.

En iyi uyum yaklaşımı, İKY'ne ait strateji ile işletmenin genel stratejisi arasında bir uyumun veya güçlü bir ilişkinin kurulması gerektiğini savunmaktadır. En iyi uygulama yaklaşımına göre ise; İKY, yaratıcı ve esnek bir örgüt kültürü, misyon ve vizyon geliştirerek işletmenin benimsediği stratejiyi destekleyen en iyi uygulamaları belirlemelidir. Stratejik İKY' ne en iyi uygulamaların, küresel rekabetteki rolü ve etkinliği ise oldukça önemlidir.

Bu bağlamda, stratejik İKY küresel rekabetteki rolünü ve etkinliğini ortaya koymak için en iyi uygulamalar yaklaşımını esas alan bir teorik inceleme yapmak çalışmanın çıkış noktasını oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı;  küreselleşmeyle ortaya çıkana rekabet koşullarında, stratejik uygulamalar olarak İKY, hangi açılardan ve ne tür katkılar sağlayacağını incelemektir.

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm İnsan Kaynakları Yönetimi
Yazarlar

Bünyamin Akdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ekim 2010
Gönderilme Tarihi 21 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 49

Kaynak Göster

APA Akdemir, B. (2010). Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi. Journal of Social Policy Conferences(49).
AMA Akdemir B. Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi. Journal of Social Policy Conferences. Ekim 2010;(49).
Chicago Akdemir, Bünyamin. “Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49 (Ekim 2010).
EndNote Akdemir B (01 Ekim 2010) Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi. Journal of Social Policy Conferences 49
IEEE B. Akdemir, “Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi”, Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, Ekim 2010.
ISNAD Akdemir, Bünyamin. “Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi”. Journal of Social Policy Conferences 49 (Ekim 2010).
JAMA Akdemir B. Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi. Journal of Social Policy Conferences. 2010.
MLA Akdemir, Bünyamin. “Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, 2010.
Vancouver Akdemir B. Küresel Rekabet Ortamında İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Rolü: Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi. Journal of Social Policy Conferences. 2010(49).