BibTex RIS Kaynak Göster

Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Bu araştırmada Türk âleminin abidevî eseri olan Dede Korkut Destanlarının baş mimarı ve Oğuzların ulu ve efsanevî hocası hakkında bilgiler aktardıktan sonra, genel olarak destanların öz yapısına değinilip bu destanların yaratıcıları olan beylerin, alpların izlerinin, ülkemiz yer adlarında yaşayan şekilleri gösterilmiştir.

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Siyasi ve Sosyal Yapı
Yazarlar

Yücel Hacaloğlu Bu kişi benim

Ragıp Memişoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ekim 2010
Gönderilme Tarihi 21 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 49

Kaynak Göster

APA Hacaloğlu, Y., & Memişoğlu, R. (2010). Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme. Journal of Social Policy Conferences(49).
AMA Hacaloğlu Y, Memişoğlu R. Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme. Journal of Social Policy Conferences. Ekim 2010;(49).
Chicago Hacaloğlu, Yücel, ve Ragıp Memişoğlu. “Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49 (Ekim 2010).
EndNote Hacaloğlu Y, Memişoğlu R (01 Ekim 2010) Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme. Journal of Social Policy Conferences 49
IEEE Y. Hacaloğlu ve R. Memişoğlu, “Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme”, Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, Ekim 2010.
ISNAD Hacaloğlu, Yücel - Memişoğlu, Ragıp. “Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme”. Journal of Social Policy Conferences 49 (Ekim 2010).
JAMA Hacaloğlu Y, Memişoğlu R. Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme. Journal of Social Policy Conferences. 2010.
MLA Hacaloğlu, Yücel ve Ragıp Memişoğlu. “Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, 2010.
Vancouver Hacaloğlu Y, Memişoğlu R. Dede Korkut Destanlarında Adları Geçen Oğuz Beylerinin Hatıralarını Taşıyan Yer Adları Üzerine Bir Deneme. Journal of Social Policy Conferences. 2010(49).