Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Opinions Of High School Students And Teachers About Risky Behaviors

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 12, 1 - 13, 02.06.2015

Öz

The purpose of this study is to determine frequently experience risky behaviors among high school students based on student and teacher opinions. This study is a qualitative research and it is a phenomenology study. Research data was obtained from 59 teachers working in various high schools (25 female, 24 male) and 59 high-scholars (29 female and 21 male). Data was resolved using content analysis. Analyzing the data obtained from students and teachers, it has been revealed that both students and teachers have similar opinions regarding risky behaviors, and teachers consider smoking, failure in complying with school rules and malnutrition as mostly observed risky behaviors, students consider smoking, violence-fighting at school, malnutrition and skipping school as most observed risky behaviors. In accordance with this result, it is recommended to popularize psycho-education programs towards teachers and students in relation to cope with risky behaviors observed at high schools.

Lise Öğrencileri İle Öğretmenlerin Riskli Davranışlara İlişkin Görüşleri1

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 12, 1 - 13, 02.06.2015

Öz

Bu çalışmanın amacı, lise öğrencilerinde sıkça rastlanan riskli davranışların öğrenciler ve öğretmen görüşlerine dayalı olarak belirlenmesidir. Bu araştırma nitel bir çalışma olup olgu-bilim çalışmasıdır. Araştırmanın verileri farklı liselerde görev yapan 59 (25 Kadın, 24 Erkek) öğretmen ile 50 (29 Kız ve 21 Erkek) lise öğrencisinden elde edilmiştir. Veriler içerik analizi ile çözümlenmiştir. Öğrencilerden ve öğretmenlerden elde edilen veriler analiz edildiğinde hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin riskli davranışlara ilişkin benzer görüşler taşıdıkları, öğretmenlerin sigara içme, okul kurallarına uymama ve kötü beslenmeyi; öğrencilerin ise, sigara içme, okulda şiddet- kavga etme, kötü beslenme ve okuldan kaçmayı en çok gözlenen riskli davranış olarak belirttikleri ortaya konulmuştur. Bu sonuç doğrultusunda liselerde gözlenen riskli davranışlarla baş etmek için öğretmen ve öğrencilere yönelik önleyici psiko-eğitim programlarının yaygınlaştırılması önerilmektedir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Firdevs Savi Çakar

Özlem Tagay

Zeynep Karataş

Yasemin Yavuzer

Yayımlanma Tarihi 2 Haziran 2015
Gönderilme Tarihi 18 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 12

Kaynak Göster

APA Savi Çakar, F., Tagay, Ö., Karataş, Z., Yavuzer, Y. (2015). Lise Öğrencileri İle Öğretmenlerin Riskli Davranışlara İlişkin Görüşleri1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 7(12), 1-13.