Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

TİCARİ LİBERALLEŞMEYE KÜRESEL YÖNELİM:GELİŞMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİN YÖNELİM NEDENLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZİ

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 13, 283 - 295, 11.01.2016

Öz

Son dönemde dünyada ticari liberalleşme doğrultusunda önemli bir eğilim gözlenmektedir. Akademisyenler için temel soru “neden ticari liberalleşmeye dünya ölçeğinde bu denli büyük bir destek
olduğudur”. Bu makale bu araştırma sorusu üzerine odaklanarak bir çok akademisyenin ayrı ayrı gösterdiği iç ve dış nedenlerin geçerli olabileceğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtecektir. Ardından bu tartışmaya katkı olarak bu belirtilen nedenlerin her ülke için aynı şekilde işlediğinin kabul edilmesinin zor olduğu bunun yerine gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için farklı destek nedenleri olabileceği ortaya konulmaya çalışılmaktadır. Böylece, bu akademik tartışma içerisinde kullanılabilecek farklı bir perspektif getirilmesi amaçlanmaktadır.

THE GLOBAL TREND TOWARDS TRADE LIBERALISATION:A THEORETICAL ANALYSIS OF REASONS FOR DEVELOPED AND DEVELOPING COUNTRIES

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 13, 283 - 295, 11.01.2016

Öz

There is a trend of ever expanding cases of trade liberalisation worldwide. The main question for academics is “why is there such a world-wide support for trade liberalisation?”. This paper will take on this research question. Current literature seem to focus on the differentiation of internal and external reasons. However, it will be argued in this paper that these factors may not work in the same way for every country. Instead, it will be suggested that there might be a significant difference between developed and developing countries. Hence, the paper will aim at contributing the academic discussion by providing a theoretical analysis of how these reasons differ for the developed and the developing. Hence, offering an alternative perspective for future discussion.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Murat Coşkun

Yayımlanma Tarihi 11 Ocak 2016
Gönderilme Tarihi 20 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 13

Kaynak Göster

APA Coşkun, M. (2016). THE GLOBAL TREND TOWARDS TRADE LIBERALISATION:A THEORETICAL ANALYSIS OF REASONS FOR DEVELOPED AND DEVELOPING COUNTRIES. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(13), 283-295.