BibTex RIS Kaynak Göster

Radiofrequency ablation in the treatment of liver tumors

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Surgical removal of malignant liver tumors is considered to be the most effective treatment for liver cancer. However, approximately 70% of patients cannot have this surgery due to the size or location of the tumors or other health factors. These limitations have led to the development of less invasive procedures, including intra-arterial chemoembolization, percutaneous ethanol injection, interstitial laser, microwave and radiofrequency thermal ablation. The most promsing of these new techniques is radiofrequency ablation which has the following advantages over existing conventional therapies: it is an outpatient procedure, is minimally invasive and can be repeated when necessary to treat a residual or recurrent tumor.

Karaciğer tümörlerinin tedavisinde radyofrekans ablasyon

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Malign karaciğer tümörlerinin tedavisinde cerrahi rezeksiyon en etkili tedavi yöntemidir. Ancak hastaların yaklaşık %70'inde lezyonun büyüklüğü ve lokalizasyonu ile hastanın diğer sağlık faktörlerine bağlı olarak cerrahi uygulanamamaktadır. Bu sınırlamalar, intra-arterial kemoembolizasyon, perkütan etanol enjeksiyonu, interstsiyel lazer, mikrodalga ve radyofrekans termal ablasyon gibi daha az invaziv tedavi yöntemlerinin gelişmesine yol açmıştır. Bunlar içerisinde en ümit verici olanı radyofrekans ablasyondur. Bu yöntemin; hasta yatışını gerektirmemesi, minimal invaziv oluşu, rekürrens ya da rezidü durumunda kolaylıkla tekrarlanabilir oluşu gibi mevcut diğer yöntemlere çeşitli üstünlükleri bulunmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cüneyt Aytekin Bu kişi benim

Ali Fırat Bu kişi benim

Fatih Boyvat Bu kişi benim

A. Muhteşem Ağıldere Bu kişi benim

Sedat Boyacıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aytekin, C., Fırat, A., Boyvat, F., Ağıldere, A. M., vd. (2002). Karaciğer tümörlerinin tedavisinde radyofrekans ablasyon. Akademik Gastroenteroloji Dergisi, 1(1).

test-5