BibTex RIS Kaynak Göster

Primary epiploic appendagitis: computerized tomography findings

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Primary epiploic appendagitis is a rare inflammatory disease caused by either torsion or spontaneous venous thrombosis of colonic epiploic appendices, with subsequent infarction and inflammation. Because of its rarity and nonspecific presentation, the clinical diagnosis is difficult and most patients are misdiagnosed as diverticulitis, appendicitis, or cholecystitis. Ultrasonography and computed tomography allow a reliable diagnosis and render invasive procedures such as colonoscopy and surgery unnecessary. We report the case of a 59 year old woman with primary epiploic appendagitis and discuss the pathognomonic computerized tomography findings of this entity in the light of the literature.

Primer epiploik apendagitis: Bilgisayarlı tomografi bulguları

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Primer epiploik apendagitis kolonik epiploik apendikslerin torsiyon ya da spontan venöz tromboz sonucu iskemi ya da inflamasyonu ile karakterize nadir bir hastalıktır. Nadir olması ve nonspesifik belirtileri nedeni ile primer epiploik apendagitisin klinik tanısı zordur ve hastaların çoğu divertikülit, apandisit ya da kolesistit gibi yanlış tanılar alır. Ultrasonografi ve bilgisayarlı tomografi incelemeleri güvenilir tanı sağlayarak kolonoskopi gibi invaziv prosedürleri ve gereksiz cerrahiyi önler. Bu bildiride primer epiploik apendagitisli 59 yaşında kadın olgu sunulmakta ve bu antitenin literatüre uygun olarak patognomonik bilgisayarlı tomografi bulguları tartışılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm MAK
Yazarlar

Kıvılcım Yavuz Bu kişi benim

Çetin Atasoy Bu kişi benim

Serdar Akyar Bu kişi benim

Ayhan Kuzu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yavuz, K., Atasoy, Ç., Akyar, S., Kuzu, A. (2002). Primer epiploik apendagitis: Bilgisayarlı tomografi bulguları. Akademik Gastroenteroloji Dergisi, 1(1).

test-5