The utilization of barley in monogastrio diets, in particular, poultry and swine, is considered, However, β-glucans as an antinutrition factor reduce the digestibility of barley in poultry and swine. For this reason, the determination of β-glucans and other traits is required. Moreover the improvement of nutrition value of barley with enzymes with β-glucanase activity is become possible. In this study structure of β-glucans and other factors, enzyme with β-glueanase activity that make hydrolysis of β-glucans and their effects on monogastric feeding as well as various analytical methods for β-glucans were reviewed as a basis for developing a barley breeding program for low β-glucan content.
Tek midelilerin beslenmesinde arpa özellikle kümes hayvanlarında ve domuzlarda kullanılmaktadır. Bununla birlikte arpada bulunan β-glukanlar, kümes hayvanlarında ve domuzlarda, arpanın sindirilebilirliğini azaltarak, bir antibesleme faktörü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle bu polisakkaritin yapısı ve diğer özelliklerinin belirlenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda, β-glukanaz aktivitesine sahip enzimler ile arpanın besleme değerini geliştirmek mümkün olmaktadır. Bu çalışmada, bir arpa ıslah programı geliştirmek için β-glukanların yapısı ve diğer özellikleri ile β-glukan formları ve onlan parçalayan β-glukanaz aktivitesine sahip enzimlerin tek midelilerde etkisi ve değişik analiz metodlan gözden geçirilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1996 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996 Cilt: 9 Sayı: 1 |