Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye'de Hayvan Varlığı ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler ve Geliştirme Olanakları

Yıl 1996, Cilt: 9 Sayı: 1, 185 - 202, 01.12.1996

Öz

Türkiye’de artan hayvan sayısına oranla çayır mer’a alanları azalmakta ve yıpranmaktadır. Bu nedenle ortaya çıkan yem açığının karşılanmasında önemli bir alternatif olan yem bitkileri yetiştiriciliğinde ise belirgin bir artış görülmemektedir. Bu çalışmada yem açığının karşılanmasında belirlenen alternatiflerin değerlendirilmesi ile bölgesel düzeyi ortaya koymak ve öneriler getirebilmek amaçlanmıştır.

Kaynakça

  • 1. Bakır, ö-, Açıkgöz, E., Yurdumuzda Yem Bitkileri Çayır ve Mer’a Tarımının Bugünkü Durumu, Geliştirme Olanakları ve Bu Konuda Yapılan AraştırmalarÇayır ve Mer’a ve Zootekni Araştırma Enstitüsü. Yayın no:61. Ankara. 1976.
  • 2. Bakır, ö., Çayır ve Mer’a Amenajmanı. Ank. üniv. Ziraat Fak. Yayınları .*992. Ders Kitabı:292. Ankara. 1987.
  • 3. Gençkan, S. Yem Bitkileri Tarımı. Ege üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. Yayın no: 467. İzmir. 1983.
  • 4. Anonim, Tarımsal Yapı ve üretim. T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü. Ankara. 1992.
  • 5. Eraç, A., Ekiz, H. Yem Bitkileri Yetiştirme. Ankara üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1164, Ders Kitabı: 330. Ankara. 1990.
  • 6. Anonim, Türkiye’nin Tarımsal üretim Projeksiyonu. T.C. Tarım Bakanlığı Başb. Basımevi, 1968-2000, Ankara. 1969.
  • 7. Açıkgöz, E. Yem Bitkileri, Uludağ üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 7-025-0210, Bursa 1991.
  • 8. Bakır, ö. Range Manegement in Turkey Development of Feed Resources and Imp. Anim. Feeding Cento Conf.79-85. 1971.
  • 9. Anonim, Tarımsal Yapı ve Üretim. T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü. Ankara. 1985.
  • 10. Akyıldız, A.R., Yemler Bilgisi. Ankara üniversitesi Ziraat Fak. Yayınları. No:327. Ankara. 1969.

The Relationship Between Animal Presence and Forage Crops Production and Possibility of Improvement in Turkey

Yıl 1996, Cilt: 9 Sayı: 1, 185 - 202, 01.12.1996

Öz

Althougn number of animal has been increased in Turkey, pasture and meadow fields have been decreased and demolished. Therefore forage crops growing, which is an important alternative for solving lack of forage food, has not been improved enough. In this study, it was aimed evalatution of the alternatives, which were determined for solving lack of forage food, with regional levels and expressing new suggest ions.

Kaynakça

  • 1. Bakır, ö-, Açıkgöz, E., Yurdumuzda Yem Bitkileri Çayır ve Mer’a Tarımının Bugünkü Durumu, Geliştirme Olanakları ve Bu Konuda Yapılan AraştırmalarÇayır ve Mer’a ve Zootekni Araştırma Enstitüsü. Yayın no:61. Ankara. 1976.
  • 2. Bakır, ö., Çayır ve Mer’a Amenajmanı. Ank. üniv. Ziraat Fak. Yayınları .*992. Ders Kitabı:292. Ankara. 1987.
  • 3. Gençkan, S. Yem Bitkileri Tarımı. Ege üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. Yayın no: 467. İzmir. 1983.
  • 4. Anonim, Tarımsal Yapı ve üretim. T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü. Ankara. 1992.
  • 5. Eraç, A., Ekiz, H. Yem Bitkileri Yetiştirme. Ankara üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1164, Ders Kitabı: 330. Ankara. 1990.
  • 6. Anonim, Türkiye’nin Tarımsal üretim Projeksiyonu. T.C. Tarım Bakanlığı Başb. Basımevi, 1968-2000, Ankara. 1969.
  • 7. Açıkgöz, E. Yem Bitkileri, Uludağ üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 7-025-0210, Bursa 1991.
  • 8. Bakır, ö. Range Manegement in Turkey Development of Feed Resources and Imp. Anim. Feeding Cento Conf.79-85. 1971.
  • 9. Anonim, Tarımsal Yapı ve Üretim. T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü. Ankara. 1985.
  • 10. Akyıldız, A.R., Yemler Bilgisi. Ankara üniversitesi Ziraat Fak. Yayınları. No:327. Ankara. 1969.
Toplam 10 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sadık Çakmakçı Bu kişi benim

Semiha Çeçen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çakmakçı, S., & Çeçen, S. (1996). Türkiye’de Hayvan Varlığı ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler ve Geliştirme Olanakları. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, 9(1), 185-202.
AMA Çakmakçı S, Çeçen S. Türkiye’de Hayvan Varlığı ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler ve Geliştirme Olanakları. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. Aralık 1996;9(1):185-202.
Chicago Çakmakçı, Sadık, ve Semiha Çeçen. “Türkiye’de Hayvan Varlığı Ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler Ve Geliştirme Olanakları”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 9, sy. 1 (Aralık 1996): 185-202.
EndNote Çakmakçı S, Çeçen S (01 Aralık 1996) Türkiye’de Hayvan Varlığı ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler ve Geliştirme Olanakları. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 9 1 185–202.
IEEE S. Çakmakçı ve S. Çeçen, “Türkiye’de Hayvan Varlığı ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler ve Geliştirme Olanakları”, Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, c. 9, sy. 1, ss. 185–202, 1996.
ISNAD Çakmakçı, Sadık - Çeçen, Semiha. “Türkiye’de Hayvan Varlığı Ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler Ve Geliştirme Olanakları”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 9/1 (Aralık 1996), 185-202.
JAMA Çakmakçı S, Çeçen S. Türkiye’de Hayvan Varlığı ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler ve Geliştirme Olanakları. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. 1996;9:185–202.
MLA Çakmakçı, Sadık ve Semiha Çeçen. “Türkiye’de Hayvan Varlığı Ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler Ve Geliştirme Olanakları”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, c. 9, sy. 1, 1996, ss. 185-02.
Vancouver Çakmakçı S, Çeçen S. Türkiye’de Hayvan Varlığı ile Yem Bitkileri Üretimi Arasındaki İlişkiler ve Geliştirme Olanakları. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. 1996;9(1):185-202.