Prof. Dr. Cem ZORLU
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü
Dr. Hatice YILDIZ DURAK lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Hacettepe Üniversitesinde, doktora eğitimini de Gazi Üniversitesinde tamamlamıştır. Dr. YILDIZ DURAK Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dr. YILDIZ DURAK’ın çalışma alanları eğitim teknolojileri, üstün yetenekli öğrenciler, üstün yetenekli öğrencilere erken yaşta programlama eğitimi, problemli teknoloji kullanımı ve öğretmen ve öğretmen adaylarının teknolojik alandaki mesleki gelişimleri konularından oluşmaktadır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Doktora: Fen Bilgisi Eğitimi
1997 yılında Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünden (Tarih yan alanı) mezun oldu. 2000 yılında Gazi Üniversitesi’nde Tarih Eğitimi alanında yüksek lisans mezunu oldu. Tezi tarihsel hikâyelerin eğitimsel işlevleri üzerineydi. 2006’da aynı üniversitede “Tarihsel Zaman Kavramının Öğrencilerde Gelişimini” doktora tezi olarak verdi. 2010’da tarih eğitimi doçenti, 2016’da ise profesör oldu. Gazi, Ahi Evran, Marmara, Sakarya, İstanbul üniversitelerinde çalıştı. Yazar son 12 yıldır tarihyazımı ve metodolojisi alanında ağırlıklı olmak üzere tarih eğitiminde yayın üretmeye devam etmektedir. TUHED (Turkish History Educational Journal) ile tarihyazımı dergilerinin Başeditörü, her yıl bir üniversitenin ev sahipliğinde temalı olarak düzenlenen Tarihyazımı Çalıştaylarının eş başkanı, yine her yıl bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen ISHE (Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu) aktif düzenleme kurulu üyesidir.
Şimşek, 2016-2019 yılları arasında Eğitim Fakülteleri Programları Akreditasyon Derneği (EPDAD) yönetim kurulu üyesi, 2017’den beridir YÖKAK izleme-değerlendirme ve akreditasyon süreçlerinde takım başkanı, değerlendirici ve izleyici olarak görev almaktadır. Şimşek, 2021-2023 arasında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Senatörü olarak görev yaptı. Bunun yanında halen kurumunda Sosyal Bilimler Etik Kurul üyeliği, Akademik Teşvik Üst Komisyon üyeliği gibi akademik temsili içeren görevleri de yerine getirmektedir.
Editörlüğünde Yayınlanmış Kitapları: Türkiye’de Tarihyazımı (2011), Tarih Nasıl Yazılır? (2011), Tarih için Metodoloji (2015), Okul Dışı Sosyal Bilgiler Öğretimi (2016), Türk Tarihçileri (2016), Dünyada Tarihçilik (2017), Yaşayan Türk Tarihçileri (2017), Türkiye’de Tarih Eğitimi (2017), Akademik Tarihçilik (2017) Dünyada Türk İmajı (2018), Türk Tarihinin ve Tarihçiliğinin Meseleleri (2019), Modern Türkiye Tarihi (2019), Tarih Ders Kitaplarında İmajlar: Devletler Halklar Kişiler (2019), Türk Tarihçiliğinde Tezler Teoriler (2019), Dünyada Tarihçiliğin Gündemi (2020), Tarihçilikte Disiplinlerarasılık Fırsat mı Sınırlılık mı (2021), Tarihçilikte Yeni Yaklaşımlar: Eski Kaynakları Yeniden Düşünmek (2022).
Telif Kitapları: Cacabey ve Medresesi (2006), Öğretmenler için Yerel Tarih El Kitabı (2015), Gerçekten Öyle mi Olmuş? (2019) ve Tarih Ne İşe Yarar? (2022), Fetih ve Fatih (Emel Akbaş ile birlikte-2023).
Bunlar dışında yazarın yüz civarında makalesi, bildirisi ve başka kitaplarda bölümleri de vardır. Pek çok doktora ve yüksek lisans öğrencisi yetiştirmiş ve yetiştirmektedir. Halen, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinde Prof. Dr. olarak çalışmaya devam etmektedir.