Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Genetic and Environmental Contributions to Human Longevity

Yıl 2016, Cilt: 25 Sayı: 2, 191 - 206, 30.06.2016
https://doi.org/10.17827/aktd.202636

Öz

Human longevity, like most complex phenotypes, is thought to reflect a complex interplay of both environmental (e.g. lifestyle choices, where we live in) and genetic factors. These factors are likely to influence the basic mechanism of ageing and in turn broadly influence susceptibility to age-related illness. Thus, good lifestyle choices and conducive environment coupled with lack of genetic variants that predispose to diseases as well as having variants that confer resistance to diseases are probably vital to achieving old age. Although, the scientific understanding of the mechanism governing longevity is still sparse, understanding its biological underpinnings, including the potential contribution of genes and environment, is a key for shaping individual’s lifestyle choices and developing efficacious therapeutic targets to increase lifespan. This review provides an overview of different strategies that are being integrated increasingly to extend our knowledge of the genetic and environmental underpinnings of human longevity.

Genetik ve Çevrenin İnsan Ömrüne Katkıları

Yıl 2016, Cilt: 25 Sayı: 2, 191 - 206, 30.06.2016
https://doi.org/10.17827/aktd.202636

Öz

İnsan ömrünün en kompleks fenotipler gibi, hem çevresel (yaşam tarzı, nerede yaşadığın gibi) hem de genetik faktörlerin kompleks etkileşimlerinin yansıması olduğunu düşündürür. Bu faktörler muhtemelen yaşlanmanın temel mekanizmalarını ve büyük ölçüde yaşla ilişkili hastalıkları etkiler. Hastalıklara direnç gösteren varyantların eksikliği kadar hastalıklara yatkınlığı arttıran varyantların varlığında da iyi yaşam tercihi ve tamamlayıcı çevre varlığı ileri yaşlara ulaşmada hayati önem taşıyacaktır. Uzun yaşamın bilimsel mekanizması hakkındaki bilgilerimiz hala yetersiz olmasına rağmen, çevrenin ve genlerin potansiyel katkıları da dahil yaşlanmanın biyolojik temellerini anlamak bireyin yaşam tarzı tercihlerini şekillendirmesi ve ömrünün uzaması için etkili tedavi hedefleri geliştirmek için anahtardır. Bu derleme, insan uzun ömrünün genetik ve çevresel temellerinin entegre edildiği farklı stratejilere farklı bir bakış açısı sağlayacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Derleme
Yazarlar

Awoyemi Awofala Bu kişi benim

Olusegun Ogundele Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

AMA Awofala A, Ogundele O. Genetic and Environmental Contributions to Human Longevity. aktd. Haziran 2016;25(2):191-206. doi:10.17827/aktd.202636