BibTex RIS Kaynak Göster

Evaluation of Collapse Load Factor Value That is Required for Plastic Analysis of Steel Frames Under Single Loads By Fuzzy Logic

Yıl 2006, Cilt: 6 Sayı: 1, 9 - 22, 01.06.2006

Öz

BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI

Yıl 2006, Cilt: 6 Sayı: 1, 9 - 22, 01.06.2006

Öz

Bu çalışmada çelik çerçevelerin plastik analizi için gerekli olan göçme yük faktörü değeri bulanık mantıkla bulunmuştur. Bulanık mantık kontrol sistemi SIMULINK adlı hazır yayılım programı kullanılarak simule edilmiş ve simülasyonun matematiksel hesaplamaları için MATLAB programı kullanılmıştır. Üyelik fonksiyonlarının seçimi kazanılmış tecrübelerden yararlanılarak belirlenmiştir ve bu üyelik fonksiyonlarının taban değerleri daha hassas bölgelerde yoğunlaştırılarak seçilmiştir. Kural tabanı yine uzman tecrübesi ile oluşturulmuş ve elde edilen sonuçlar klasik yöntemlerle karşılaştırılarak birbirine çok yakın değerler elde edildiği görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Harun Tanyıldız Bu kişi benim

Salih Yazıcıoğlu Bu kişi benim

Mehmet Ülker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2006
Gönderilme Tarihi 8 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tanyıldız, H., Yazıcıoğlu, S., & Ülker, M. (2006). BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 6(1), 9-22.
AMA Tanyıldız H, Yazıcıoğlu S, Ülker M. BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. Haziran 2006;6(1):9-22.
Chicago Tanyıldız, Harun, Salih Yazıcıoğlu, ve Mehmet Ülker. “BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6, sy. 1 (Haziran 2006): 9-22.
EndNote Tanyıldız H, Yazıcıoğlu S, Ülker M (01 Haziran 2006) BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6 1 9–22.
IEEE H. Tanyıldız, S. Yazıcıoğlu, ve M. Ülker, “BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 6, sy. 1, ss. 9–22, 2006.
ISNAD Tanyıldız, Harun vd. “BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6/1 (Haziran 2006), 9-22.
JAMA Tanyıldız H, Yazıcıoğlu S, Ülker M. BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;6:9–22.
MLA Tanyıldız, Harun vd. “BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 6, sy. 1, 2006, ss. 9-22.
Vancouver Tanyıldız H, Yazıcıoğlu S, Ülker M. BULANIK MANTIK METODU İLE TEKİL YÜKLER ALTINDA İKİ AÇIKLIKLI ÇELİK ÇERÇEVELERİN PLASTİK ANALİZİ İÇİN GEREKLİ OLAN GÖÇME YÜK FAKTÖRÜ DEĞERİNİN BULUNMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;6(1):9-22.