Yazım Kuralları


Dergiye gönderilen makaleler dergimizin makale şablonunun biçim ve yazım kurallarına dikkate alınarak gönderilmelidir. Yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmamış makaleler yayım için dikkate alınmayacaktır.

Makalenizi ilk teslim ettiğinizde sizden üç ayrı dosya talep ediyoruz. Birincisi yazınızın TAM METİN DOSYASI ; Bu dosyayı dergimizin yazım kurallarına ve şablonunu kullanarak hazırlayınız . Bu dosyada yazar(lar)ı tanıtıcı bilgiler (yazar isimleri, makalenin hangi proje tarafından desteklendiği, makalenin hangi kurumda çalışıldığı, hangi makale/tezden türetildiği vb.) bulunmamalıdır. İkinci dosya ise BAŞVURU BİLGİLERİ DOSYASIdır . Yazar(lar)a ve makaleye ilişkin tüm bilgiler burada yer almalıdır. Üçüncü dosya ise TELİF HAKKI FORMU'dur . Gerekli tüm dosyaları aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.
(NOT: Etik Kurul Kararı gerektiren çalışmalarda Etik Kurul Onay Belgesinin de başvuruda dördüncü dosya olarak yer alması gerekmektedir.)
Makale şablonunu indirmek için tıklayınız.

Yazar başvuru bilgilerini doldurma formu için tıklayınız.

Telif hakkı formunu indirmek için tıklayınız.

TEMEL KURALLAR

1. Yayınlanmak üzere gönderilen yazılar, özetler ve kaynakça dâhil 25 sayfadan fazla olmamalıdır.
2. Makalenin başlangıç kısmında, Türkçe ve İngilizce (varsa Arapça) olarak hazırlanmış makale başlıklarını da içeren 250 kelimeyi aşmayan özet ile Türkçe ve İngilizce beş anahtar kelime bulunmalıdır. Türkçe özetler "Öz" başlığı altında, İngilizce özetler ise "Abstract" başlığı altında yer almalıdır.
3. Makale başlığı 14 punto, bold ve büyük harflerle yazılmalıdır. Yazar adı makale başlığı altında 11 punto, bold ve italik olarak verilmeli, yazar unvanı, görev yeri ve elektronik posta adresi (*) işaretiyle dipnot olarak gösterilmelidir.
4. Yazı karakteri Times New Roman, 11 punto, satırlar tek aralıklı, dipnotlar 9 punto ve tek aralıklı yazılmalıdır.
5. İngilizce ve Türkçe özetler Times New Roman, 10 punto, satırlar tek aralıklı yazılmalıdır.
6. Makalelerde sayfa numarası kullanılmamalıdır.
7. Paragraf yazısı, ilk satır 1 cm, paragraflar arası önceki 6 nk, sonra 6 nk, iki yana yaslı, satır aralığı tek olmalıdır.
8. Alt başlıklar kendisinden önce gelen başlıkla aynı hizada olmalıdır. Alt başlıkların yalnızca ilk harfleri büyük harfle başlamalıdır.
Bölüm Başlıkları
Makalede, düzenli bir bilgi aktarımı sağlamak üzere ana, ara ve alt başlıklar kullanılabilir ve gerektiği takdirde başlıklar numaralandırılabilir.
1………..
1.1………….
1.1.1………
2……..
2.1…….
2.1.2……..
3…….
3.1…….
3.1.2….
3.2…….
3.2.1…….. şeklinde
Tablolar ve Şekiller
Tabloların numarası ve başlığı bulunmalıdır. Tablolar metin içinde bulunması gereken yerlerde olmalıdır. Şekiller renkli baskıya uygun hazırlanmalıdır. Şekil numaraları ve adları şeklin hemen altına ortalı şekilde yazılmalıdır.
Resimler
Yüksek çözünürlüklü, baskı kalitesinde taranmış halde metin içerisindeki yerlerinde verilmelidir. Resim adlandırmalarında, şekil ve çizelgelerdeki kurallara uyulmalıdır.
Alıntı ve Göndermeler
Dergimize gönderilecek makalelerde aşağıdaki linkte belirtilen APA 7 alıntı ve gönderme standartlarına uyulmalıdır. Bu kurallara uymayan çalışmalar, düzeltilmesi için yazarına iade edilecektir. Metin içinde birkaç cümleyi geçen alıntılar, sağdan ve soldan 1 cm içte yazılmalıdır.
Atıflar ve Kaynakça
Alıntı ve referans verme APA 7 kurallarına uygun olmalıdır. Daha fazla bilgi ve APA 7 kurallarına ilişkin örneklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/references/examples

Son Güncelleme Zamanı: 13.05.2024 16:34:29

 ASSAM-UHAD Nisan ve Kasım aylarında yayınlanan süreli ve elektronik basımı yapılan, uluslararası indeksli hakemli bir dergidir.