We continue with the book introduction articles that we started in the last issue, with the original title of “Culinary Cultures of the Middle East”, translated into Turkish with the title of “Ortadoğu Mutfak Kültürleri”. Although the book was republished under the title “A Taste of Thyme: Culinary Cultures of the Middle East” in the following years, the translation was made on the first edition of the book. The book includes revised versions of the papers presented at the conference organized by the Center for Near and Middle East Studies at the University of London School of Oriental and African Studies in 1992.
Gastronomy, Culinary Culture, Middle East, Turkey, Iran, Iraq, Syria, Saudi Arabia
Geçen sayıda başladığımız kitap tanıtımı yazılarına bu sayıda orijinal başlığı “Culinary Cultures of the Middle East” olan, Türkçeye “Ortadoğu Mutfak Kültürleri” başlığı ile çevrilen kitap ile devam ediyoruz. Sonraki yıllarda “A Taste of Thyme: Culinary Cultures of the Middle East” başlığı altında tekrar yayımlanmış olsa da, çevri, kitabın ilk baskısı üzerinden yapılmış. Kitap, 1992 yılında Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Araştırmaları Okulu’nun (School of Oriental and African Studies) bünyesindeki Yakın ve Orta Doğu Araştırmaları Merkezi (Center for Near and Middle East Studies) tarafından düzenlenen konferansta sunulan bildirilerin gözden geçirilmiş hallerine yer veriyor.
Gastronomi, Mutfak Kültürü, Ortadoğu, Türkiye, İran, Irak, Suriye, Suudi Arabistan
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Kitap Tanıtımı ve Değerlendirme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Nisan 2023 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 34 Sayı: 1 |
Bibtex | @kitap İncelemesi { atad1276945, journal = {Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi}, issn = {1300-4220}, eissn = {2822-4647}, address = {}, publisher = {Nazmi KOZAK}, year = {2023}, volume = {34}, number = {1}, pages = {141 - 143}, doi = {10.17123/atad.1276945}, title = {Ortadoğu Mutfak Kültürleri}, key = {cite}, author = {Kozak, Nazmi} } |
APA | Kozak, N. (2023). Ortadoğu Mutfak Kültürleri . Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi , 34 (1) , 141-143 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/atad/issue/71388/1276945 |
MLA | Kozak, N. "Ortadoğu Mutfak Kültürleri" . Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 34 (2023 ): 141-143 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/atad/issue/71388/1276945> |
Chicago | Kozak, N. "Ortadoğu Mutfak Kültürleri". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 34 (2023 ): 141-143 |
RIS | TY - JOUR T1 - Ortadoğu Mutfak Kültürleri AU - NazmiKozak Y1 - 2023 PY - 2023 N1 - DO - T2 - Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 141 EP - 143 VL - 34 IS - 1 SN - 1300-4220-2822-4647 M3 - UR - Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Ortadoğu Mutfak Kültürleri %A Nazmi Kozak %T Ortadoğu Mutfak Kültürleri %D 2023 %J Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi %P 1300-4220-2822-4647 %V 34 %N 1 %R %U |
ISNAD | Kozak, Nazmi . "Ortadoğu Mutfak Kültürleri". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 34 / 1 (Nisan 2023): 141-143 . |
AMA | Kozak N. Ortadoğu Mutfak Kültürleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2023; 34(1): 141-143. |
Vancouver | Kozak N. Ortadoğu Mutfak Kültürleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2023; 34(1): 141-143. |
IEEE | N. Kozak , "Ortadoğu Mutfak Kültürleri", Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 34, sayı. 1, ss. 141-143, Nis. 2023, doi:10.17123/atad.1276945 |