BibTex RIS Kaynak Göster

BESİNLERİN GLİSEMİK İNDEKSİ VE SPORCULARIN BESLENMESİ / GLYGEMIG INDEX OF FOODS AND SPORTS NUTRUTION

Yıl 2003, Cilt: 5 Sayı: 2, 0 - 0, 20.02.2010

Öz

Glisemik indeks besinlerin kan glikoz miktarını artırma derecesidirEgzersiz öncesi ve sonrasında
karbonhidrat tüketimi sporcunun performansına olumlu katkı sağlar. Egzersiz sonrası karbonhidrat tüketimi
ise, glikojen depolarının doygunluğunu sağlar. Bir karbonhidratm kan şekerine etkisi, onun glisemik cevabı ve
besinin kan glikoz düzeyine katkı yeteneği ile belirlenir.
Sporcular farkli glisemik indeksli besinleri tüketmeleri, bir performans geliştirme yöntemidir.

 

SUMMARY
The glycemic index is the degree to which a food raises the b/ood glucose /evel, Carbohydrate consumption
before or dun'ng prolonged exercise can enhance endurance performance and arter exercise can enhance
restoration of glycogen stores. A caroohydrate's effect on b/ood sugar is determined by its g/ycemicrespobse
or the food's abiUty to conlribute glucose to the bloodstream.
Ath/etes are consuming foods with different glycemic index va/ues as a technique for improving performance.

Yıl 2003, Cilt: 5 Sayı: 2, 0 - 0, 20.02.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlhan Şen Bu kişi benim

Yunus Öztaşyonar Bu kişi benim

Mustafa Atasever Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şen, İ., Öztaşyonar, Y., & Atasever, M. (2010). BESİNLERİN GLİSEMİK İNDEKSİ VE SPORCULARIN BESLENMESİ / GLYGEMIG INDEX OF FOODS AND SPORTS NUTRUTION. Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, 5(2).