Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

PSİKOLOJİDE IYI BİR TESTİN ÖZELLİKLERİ

Yıl 1995, Cilt: 28 Sayı: 2, 175 - 191, 01.01.1995

Öz

Ancak belirli özelliklere sahip bir test, iyi bir psikolojik test olarak tanımlanabilir. Test, enazından bir eşit aralıklı ölçek olmalı, daha sonra geçerli, güvenilir, ayırtedici gücü yüksek, iyi hazırlanmış normlara sahip bulunmalı ya da Rasch veya benzer modellere yüksek bir kesinlikle uymalı veya testi alacak kişilere uygun olarak biçimlendirilmiş olmalıdır.
Burada, anlamlı ve yaratıcı bir test geliştirme ile bu özelliklerin nasıl oluşturulabileceğini göstermek amaçlanmaktadır. Bunulıla beraber, bu yapılmadan önce bütün bu kavram ve terimlerin tartışılması, tanımlanması ve tam olarak anlaşılması, testlerin yalmzca uygun bir biçimde uygulanması için değil, aym zamanda uygun bir biçimde kullanılması için de gereklidir.

Kaynakça

  • Kime, Paul (1986). A Handbook of Test Construction: Introduction to Psychometric design. “The Characteristics of Good tests in Psychology.” Sayfa 1-23. Methoen 8 Co. Ltd.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Alan Eğitimleri
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nalan Sanlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sanlı, N. (1995). PSİKOLOJİDE IYI BİR TESTİN ÖZELLİKLERİ. Ankara University Journal of Faculty of Educational Sciences (JFES), 28(2), 175-191.

Creative Commons LicenseThe content of the Journal of Faculty of Educational Sciences is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License