DNOC ile seyreltme denemeleri J.H. Hale ve Dixired şeftali çeşitlerinde uygulanmıştır. Hale için (%50 DNOC, 60 g/110 lt su) konsantrasyonu orta, (%50 DNOC, 90 g/100 lt su) konsantrasyonu ise kuvvetli seyreltme etkisi göstermiştir. 70 g/100 lt su, seyreltme etkisi göstermezken, 100 g/100 lt su, Dixired çeşidinde iyi seyreltme etkisi göstermiştir.
Thinning trials with DNOC was Applied on J.H. Hale and Dixired peach varieties. For Hale, (%50 DNOC. 60 g/110 lt water.) Concentration had medium, (%50 DNOC, 90 g/ 100 lt water) concentration had heavy thinning effect. 70 g/100 lt water, has no sinning effect, 100 g/100 lt, water, showed good thinning effect on Dixired variety.
| Birincil Dil | Türkçe |
|---|---|
| Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
| Bölüm | Makaleler |
| Yazarlar | |
| Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1970 |
| Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 1970 |
| Kabul Tarihi | 31 Ocak 1970 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 1970 Cilt: 3 Sayı: 2 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram