Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Peoples’ Knowledge, Attitude And Thoughts About Travel Medicine

Yıl 2018, Cilt: 8 Sayı: 4, 87 - 94, 15.12.2018

Öz

The increase of transnational travel has led to the emergence of travel-related infections. In this process, the concept of ”Travel Medicine Bu was discussed. It is also known that international travel is increasing day by day. This situation increases the importance of travel medicine and vaccination every day. Because of this, many people have had to get medical help because of an associated infection during their travels or immediately after travel. The aim of the study is to reveal the level of knowledge, attitude and thoughts of the community about travel medicine and vaccination. The study is a cross-sectional descriptive survey. In this study, it was aimed to reach to the whole universe without selecting the sample since all the cases that can be reached within the 3-month period between 1 January 2014 and 15 March 2014 were targeted. In the results of working; Although the rates of travel have increased with the level of education and income, it is thought that the level of knowledge, attitudes and behaviors of the people on travel medicine cannot reach the level that will protect themselves and those around them.

Kaynakça

  • Ayşe Gülsün AKSÜT, Kurtuluş ÖNGEL, Nazlı SOYSAL, Umut GÖK BALCI gulsunates@gmail.com

KİŞİLERİN “SEYAHAT TIBBI” KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ

Yıl 2018, Cilt: 8 Sayı: 4, 87 - 94, 15.12.2018

Öz

Ülkelerarası seyahatin artması seyahat ile ilişkili enfeksiyonların ortaya çıkmasına yol açmış ve “Seyahat Tıbbı” kavramı tartışılmıştır. Aynı zamanda uluslararası seyahatin her geçen gün arttığı bilinmektedir. Bu durum seyahat tıbbı ve aşılamanın önemini her geçen gün arttırmaktadır. Bu nedenle birçok kişi seyahatleri boyunca veya hemen sonrasında seyahat ilişkili bir enfeksiyon nedeniyle tıbbi yardım almak zorunda kalmıştır. Çalışmada toplumun seyahat tıbbı ve aşılama hakkındaki bilgi düzeyini, tutumunu ve düşüncelerini ortaya koymak amaçlanmıştır. Çalışma kesitsel tanımlayıcı bir anket çalışmasıdır. Çalışmada 1.Ocak.2014-1.Mart.2014 tarihleri arasında 3 aylık süreçte ulaşılabilen tüm olgular hedeflendiği için örneklem seçilmeden tüm evrene ulaşılmaya çalışılmıştır. Ayrıca çalışma için örneklem yapılmadı. Sosyal medya kanalları ile dahil olma kriterlerine uyan maksimum sayıda kişiye ulaşılmaya çalışıldı. Çalışma sonucunda; seyahat etme oranları eğitim ve gelir düzeyi ile artmasına rağmen, kişilerin seyahat tıbbı konusundaki bilgi düzeyleri, tutum ve davranışlarının kendi kendilerini ve çevresindekilerini koruyacak düzeye ulaşamadığı düşünülmektedir.

Kaynakça

  • Ayşe Gülsün AKSÜT, Kurtuluş ÖNGEL, Nazlı SOYSAL, Umut GÖK BALCI gulsunates@gmail.com
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Orjinal Çalışma
Yazarlar

Ayşe Gülsün Aksüt

Kurtuluş Öngel Bu kişi benim

Nazlı Soysal Bu kişi benim

Umut Gök Balcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Aksüt, A. G., Öngel, K., Soysal, N., Gök Balcı, U. (2018). KİŞİLERİN “SEYAHAT TIBBI” KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ. Bozok Tıp Dergisi, 8(4), 87-94.
AMA Aksüt AG, Öngel K, Soysal N, Gök Balcı U. KİŞİLERİN “SEYAHAT TIBBI” KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ. Bozok Tıp Dergisi. Aralık 2018;8(4):87-94.
Chicago Aksüt, Ayşe Gülsün, Kurtuluş Öngel, Nazlı Soysal, ve Umut Gök Balcı. “KİŞİLERİN ‘SEYAHAT TIBBI’ KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ”. Bozok Tıp Dergisi 8, sy. 4 (Aralık 2018): 87-94.
EndNote Aksüt AG, Öngel K, Soysal N, Gök Balcı U (01 Aralık 2018) KİŞİLERİN “SEYAHAT TIBBI” KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ. Bozok Tıp Dergisi 8 4 87–94.
IEEE A. G. Aksüt, K. Öngel, N. Soysal, ve U. Gök Balcı, “KİŞİLERİN ‘SEYAHAT TIBBI’ KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ”, Bozok Tıp Dergisi, c. 8, sy. 4, ss. 87–94, 2018.
ISNAD Aksüt, Ayşe Gülsün vd. “KİŞİLERİN ‘SEYAHAT TIBBI’ KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ”. Bozok Tıp Dergisi 8/4 (Aralık 2018), 87-94.
JAMA Aksüt AG, Öngel K, Soysal N, Gök Balcı U. KİŞİLERİN “SEYAHAT TIBBI” KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ. Bozok Tıp Dergisi. 2018;8:87–94.
MLA Aksüt, Ayşe Gülsün vd. “KİŞİLERİN ‘SEYAHAT TIBBI’ KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ”. Bozok Tıp Dergisi, c. 8, sy. 4, 2018, ss. 87-94.
Vancouver Aksüt AG, Öngel K, Soysal N, Gök Balcı U. KİŞİLERİN “SEYAHAT TIBBI” KONUSUNDAKİ BİLGİ, TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ. Bozok Tıp Dergisi. 2018;8(4):87-94.
Copyright © BOZOK Üniversitesi - Tıp Fakültesi