Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu: Bir "Diriliş" Şöleni

Yıl 2022, Cilt: 1 Sayı: 2, 100 - 106, 31.10.2022

Öz

Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu 26-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nin 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde ev sahipliği yaptığı ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği’nin iş birlikleri ile gerçekleştirildi. Üç gün boyunca devam eden sempozyumda Sezai Karakoç’un hayatı, ilmi duruşu ve düşünce dünyası 60 farklı üniversiteden yaklaşık 160 tebliğcinin katılımı ile birçok farklı açıdan ele alındı. Bu yazıda da söz konusu sempozyumun tanıtımının yapılması hedeflenmektedir. Üç gün boyunca devam eden sempozyumun ilk gününde öncelikle Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanıp ardından saygı duruşunda bulunuldu. Devamında sempozyumun açılış konuşmaları yapılarak iki açılış paneli gerçekleştirildi ve ilk gün eş zamanlı olarak ilk oturumlar icra edildi. İkinci günde de sempozyumun oturumları eş zamanlı olarak farklı salonlarda gerçekleştirilmeye devam edildi. Tebliğ sunumlarının son bulduğu ikinci günün ardından üçüncü günde sempozyum katılımcıları ile çeşitli geziler ve etkinlikler düzenlenerek Sezai Karakoç’un dünyaya gözlerini açtığı şehir olan Diyarbakır’ın daha yakından tanınması imkânı sunulmuş oldu.

Kaynakça

  • Kur'an-ı Kerim
  • Karakoç, S. (2006). Gün Doğmadan. Diriliş Yayınları
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları
Bölüm Toplantı Özeti
Yazarlar

Esra Nur Sezgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Ekim 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sezgül, E. N. (2022). Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu: Bir "Diriliş" Şöleni. Cihannüma Sosyal Bilimler Akademi Dergisi, 1(2), 100-106.

30066


CİHANSOBAD’ta yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.