BibTex RIS Kaynak Göster

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAĞLIK TURİZMİ FARKINDALIĞI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞANLARI ÖRNEĞİ

Yıl 2016, Cilt: 17 Sayı: 1, 17 - 36, 20.05.2016

Öz

Bu çalışma, sağlık turizmi faaliyetlerinde, bu hizmeti sunanların farkındalıklarını ölçmek, ekip çalışmasının bu faaliyetlerdeki etkinliğini ortaya koymak ve sağlık turizminin ülke imajı açısından ne denli önemli olduğunu hatırlatmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla bir kamu hastanesi çalışanlarının sağlık turizmi algıları değerlendirilmiştir. Araştırmanın verileri, hastane çalışanlarına anket yöntemi uygulanarak toplanmıştır. Araştırmanın amacına yönelik verilere Faktör Analizi ve MANOVA analizi yapılarak çalışanların sağlık turizmi farkındalığı ortaya konulmuş ve farkındalığın demografik değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediği araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre hastane personelinin sağlık turizmi farkındalıklarının demografik özellikleri bakımından farklılık gösterdiği tespit edilmiş, personelin sağlık turizmi uygulamalarını, il bazında ve hastane bazında değerlendirdikleri görülmüştür. Ayrıca sağlık turizmi uygulamalarının hasta ve çalışanlar üzerinde birtakım olumlu/olumsuz etkilerinin olduğu, sağlık turizmi faaliyetlerinin uygulamasında yaşanan sorunların üzerinde durulması gerektiği görüşlerini bildirmişlerdir.

Yıl 2016, Cilt: 17 Sayı: 1, 17 - 36, 20.05.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Neşe Acar

Ayşegül Turan

Yayımlanma Tarihi 20 Mayıs 2016
Gönderilme Tarihi 14 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Acar, N., & Turan, A. (2016). SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAĞLIK TURİZMİ FARKINDALIĞI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞANLARI ÖRNEĞİ. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 17(1), 17-36.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.