BibTex RIS Kaynak Göster

Frédéric Moreau de Flaubert et Julien Sorel de Stendhal sont-ils Arrivistes?

Yıl 2011, Cilt: 35 Sayı: 1, 22 - 27, 04.07.2011

Öz

Flaubert ve Stendhal, eserlerinde hayatın gerçek yansımasını bize sunarlar. Flaubert’in Duygusal Eğitim’i ile Stendhal’in Kırmızı ve Siyah’ı bir gerçekliğin romanlarıdır. Flaubert, Duygusal Eğitim’de 1840-1851 arasındaki çalkantılı yılları şubat ayaklanmaları’nı, monarşi kaygısını özetliyor. Bu eserin kahramanı olan Frédéric Moreau, Stendhal’in Julien’i gibi, toplumda yükselme çabası olan tutkulu bir gençtir. Her iki yazar da, eserlerinde başarıya ulaşmak için kahramanların çabalarını gerçek gözlemlerle ortaya koyuyorlar.

Anahtar kelimeler: Duygusal Eğitim, Flaubert, Kırmızı ve Siyah, Stendhal, başarıya ulaşma tutkusu.

 

Flaubert and Stendhal we show in their works the discovery of the realities of the life. Sentimental Education and The Red and Black are the novels of a reality. Flaubert in Sentimental Education summarizes the years of turmoil between 1840 and 1851, and the concern of the rebellion of February from June through December which came into existence with the aim of removing the monarchy. The writer reflects the generation of that time in this book. The hero of the novel, Frederic Moreau, like Stendhal’s Julien, is a passionate young man with the desire of advancing in the society. In both of the works, the writers reflect these heroes’s trial of gaining a good place in the society.

Frédéric Moreau de Flaubert et Julien Sorel de Stendhal Sont-İls Arrivistes?

Yıl 2011, Cilt: 35 Sayı: 1, 22 - 27, 04.07.2011

Öz

Flaubert ve Stendhal, eserlerinde hayatın gerçek yansımasını bize sunarlar. Flaubert’in Duygusal Eğitim’i ile Stendhal’in Kırmızı ve Siyah’ı bir gerçekliğin romanlarıdır. Flaubert, Duygusal Eğitim’de 1840-1851 arasındaki çalkantılı yılları şubat ayaklanmaları’nı, monarşi kaygısını özetliyor. Bu eserin kahramanı olan Frédéric Moreau, Stendhal’in Julien’i gibi, toplumda yükselme çabası olan tutkulu bir gençtir. Her iki yazar da, eserlerinde başarıya ulaşmak için kahramanların çabalarını gerçek gözlemlerle ortaya koyuyorlar

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Articles
Yazarlar

Emel Özkaya

Yayımlanma Tarihi 4 Temmuz 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011Cilt: 35 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özkaya, E. (2011). Frédéric Moreau de Flaubert et Julien Sorel de Stendhal sont-ils Arrivistes?. Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 35(1), 22-27.