BibTex RIS Kaynak Göster

THE EFFECTS OF SOME TRAETMENTS ON YIELD AND QUALITY OF DWARF CAVENDISH BANANA CLONE

Yıl 2001, Cilt: 18 Sayı: 2, 50 - 55, 20.03.2016

Öz

In this research effects of male bud removal an urea applications after bunch emerged, on bunch weight and fruit quality were investigated in Dwarf Cavendish banana clone. Both applications were conducted after the bunch emerged and female bud on the fingers dried out. While in some applications only male bud was removed, in some applications 10, 15,20 g urea replaced into bags which were attached to last hand by giving 10 cm distance. The experimental results showed that removal of male bud and urea treatments increased bunch weight and fuit quality. There was no significiant differences among applications in terms of soluble solid content. The best result in terms of bunch weight and fruit quality was observed in 20 g urea application.

DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 2001, Cilt: 18 Sayı: 2, 50 - 55, 20.03.2016

Öz

Bu araştırmada, Dwarf Cavendish muz klonunda hevenk oluşumundan sonra erkek çiçek kopartma sonra erkek çiçek kopartma ve üre uygulamalarının hevenk ağırlığı ve meyve kalitesi üzerine etkisi araştırlmıştır. Bu amaçla yapılan çalışmada, hevenk oluşumu tamamlandıktan sonra ve parmakların ucundaki dişi çiçekler kuruduktan sonra, bazı hevenklerde sadece erkek çiçekler kopartılmış, bazı hevenklerde ise erkek çiçekler kopartıldıktan hemen sonra en son tarağın 10 cm altına polietilen torbalar içerisine yerleştirilmiş 10, 15 ve 20 gr üre bağlanmıştır. Araştırma sonuçları erkek çiçek kopartma ve üre uygulamalarının, kontrole göre hevenk ağırlığı ve meyve kalitesini arttırdığını göstermiştir. Suda çözünebilir kuru madde miktarı bakımından ise uygulamalar arasında önemli bir farklılık saptanmamıştır. Denenen tüm uygulamalar arasında, hevenk ağırlığı ve meyve kalitesi bakımından en iyi sonuç ise 20 g üre uygulamasından elde edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hamide Gübbük Bu kişi benim

Mustafa Pekmezci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gübbük, H., & Pekmezci, M. (2016). DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. Derim, 18(2), 50-55.
AMA Gübbük H, Pekmezci M. DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. DERİM. Mart 2016;18(2):50-55.
Chicago Gübbük, Hamide, ve Mustafa Pekmezci. “DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”. Derim 18, sy. 2 (Mart 2016): 50-55.
EndNote Gübbük H, Pekmezci M (01 Mart 2016) DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. Derim 18 2 50–55.
IEEE H. Gübbük ve M. Pekmezci, “DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”, DERİM, c. 18, sy. 2, ss. 50–55, 2016.
ISNAD Gübbük, Hamide - Pekmezci, Mustafa. “DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”. Derim 18/2 (Mart 2016), 50-55.
JAMA Gübbük H, Pekmezci M. DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. DERİM. 2016;18:50–55.
MLA Gübbük, Hamide ve Mustafa Pekmezci. “DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”. Derim, c. 18, sy. 2, 2016, ss. 50-55.
Vancouver Gübbük H, Pekmezci M. DWARF CAVENDİSH MUZ KLONUNDA HEVENKLERE YAPILAN BAZI UYGULAMALARIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. DERİM. 2016;18(2):50-5.

DERİM in

 

CAB INTERNATIONAL                                                                                                   CABI International ile ilgili görsel sonucu

FAO AGRIS                                                                                                                                   FAO AGRIS ile ilgili görsel sonucu

INDEX COPERNICUS                                                                                                       INDEX COPERNICUS ile ilgili görsel sonucu

OpenAIRE                                                                                                                                      OpenAIRE ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE SCHOLAR                                                                                                           GOOGLE SCHOLAR ile ilgili görsel sonucu


FSTA                                                                                       16423

DRJI                                                                                      16424

                                                    

ISSN : 1300-3496

e-ISSN : 2149-2182

Creative Commons Lisansı
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

------------------------------------------------------------------

DERİM

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya

derim@derim.com.tr

www.derim.com.tr