BibTex RIS Kaynak Göster

THE EFFECTS OF DIFFERENT NUMBER OF FRUITS LEFT ON PLANT ON YIELD AND QUALITY IN MELON

Yıl 2003, Cilt: 20 Sayı: 1, 27 - 30, 20.03.2016

Öz

In this study, different fruits on plant effects of yield and quality on Makdimon Fl melon cultivar were investigated. For this purpose, melons were harvested optimal time and cumulative yield, average of fruit weight, fruit scale and height, cavity scale and height, fruit firmness and total soluble solid content (TSSC) were investigated.Maximum cumulative yield was obtanined from 3 fruits on plant treatment while minimum yield was determined from 1 fruit on plant treatment. On the other hand, maximum fruit weight was obtained from 1 fruit on plant while minimum fruit weight was determined 4 fruits on plant. In terms of fruit qualities, the effect of pruning treatments were found to be statisticaly significant on cumulative yield, average of fruit weight, fruit scale and height, cavity scale and height, fruit firmness and total soluble solid content (TSSC).

SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 2003, Cilt: 20 Sayı: 1, 27 - 30, 20.03.2016

Öz

Bu ça1ışmada, serada 2. ürün olarak yetiştirilen Makdimon Fl kavun çeşidinde bitki üzerinde değişik sayıda (1,2,3 ve 4 adet) meyve bırakmanın verim ve kalite üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla hasattan sonra meyvelerde; toplam verim, ortalama meyve iriliği, meyve çapı ve yüksekliği, çekirdek evi çapı ve yüksekliği, meyve eti kalınlığı ile suda çözünebilir toplam kuru madde miktarları (SÇKM) incelenmiştir. Denemeler sonucunda maksimum toplam verim (kg/m2) 3 meyve bırakılan bitkilerden elde edilirken, en az toplam verim ise 1 adet meyve bırakılan bitkilerden elde edilmiştir. Diğer yandan en yüksek ortalama meyve ağırlığı (g/adet) 1 adet meyve bırakılan bitkilerden alınırken en düşük ortalama meyve ağırlığı ise 4 adet meyve bırakılan bitkilerden alınmıştır. Yapılan budama uygulamaları toplam verim, ortalama meyve iriliği, meyve çapı ve yüksekliği, çekirdek evi çapı ve yüksekliği, meyve eti kalınlığı ile suda çözünebilir toplam kuru madde miktarları (SÇKM) gibi meyve kalite özellikleri üzerine etkileri istatistiksel olarak da önemli bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Meliha Temirkaynak Bu kişi benim

Nurgül Ercan Bu kişi benim

Funda Ayar Bu kişi benim

A. Sırrı Şensoy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Temirkaynak, M., Ercan, N., Ayar, F., Şensoy, A. S. (2016). SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. Derim, 20(1), 27-30.
AMA Temirkaynak M, Ercan N, Ayar F, Şensoy AS. SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. DERİM. Mart 2016;20(1):27-30.
Chicago Temirkaynak, Meliha, Nurgül Ercan, Funda Ayar, ve A. Sırrı Şensoy. “SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”. Derim 20, sy. 1 (Mart 2016): 27-30.
EndNote Temirkaynak M, Ercan N, Ayar F, Şensoy AS (01 Mart 2016) SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. Derim 20 1 27–30.
IEEE M. Temirkaynak, N. Ercan, F. Ayar, ve A. S. Şensoy, “SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”, DERİM, c. 20, sy. 1, ss. 27–30, 2016.
ISNAD Temirkaynak, Meliha vd. “SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”. Derim 20/1 (Mart 2016), 27-30.
JAMA Temirkaynak M, Ercan N, Ayar F, Şensoy AS. SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. DERİM. 2016;20:27–30.
MLA Temirkaynak, Meliha vd. “SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ”. Derim, c. 20, sy. 1, 2016, ss. 27-30.
Vancouver Temirkaynak M, Ercan N, Ayar F, Şensoy AS. SERADA KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİTKİ ÜZERİNDE DEĞİŞİK SAYIDA MEYVE BIRAKMANIN VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ. DERİM. 2016;20(1):27-30.

DERİM in

 

CAB INTERNATIONAL                                                                                                   CABI International ile ilgili görsel sonucu

FAO AGRIS                                                                                                                                   FAO AGRIS ile ilgili görsel sonucu

INDEX COPERNICUS                                                                                                       INDEX COPERNICUS ile ilgili görsel sonucu

OpenAIRE                                                                                                                                      OpenAIRE ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE SCHOLAR                                                                                                           GOOGLE SCHOLAR ile ilgili görsel sonucu


FSTA                                                                                       16423

DRJI                                                                                      16424

                                                    

ISSN : 1300-3496

e-ISSN : 2149-2182

Creative Commons Lisansı
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

------------------------------------------------------------------

DERİM

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya

derim@derim.com.tr

www.derim.com.tr