BibTex RIS Kaynak Göster

Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları

Yıl 2012, Yıl: 2012 Sayı: 1, 75 - 81, 01.02.2012

Öz

Gıda endüstrisinde özellikle gıda güvenliğinin kontrol edilebilmesi için hızlı yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Hızlı metotlara ihtiyaç
duyulmasıyla birlikte çok sayıda tespit ve tanımlama sistemleri geliştirilmiştir. Moleküler alanda yaşanan gelişmeler sayesinde bu ihtiyaca cevap
verebilecek nitelikte teknikler gıda mühendisliğinde uygulama alanı bulmaya başlamıştır. Başta mikrobiyolojik analizler olmak üzere genetiği
değiştirilmiş ürünlerin, gıda bileşen ve kontaminantlarının da tespitinde bu metotlardan yararlanılmaktadır. Moleküler metotların duyarlılığı
sayesinde geleneksel metotlarda rastlanan metodolojik hata olasılıklarının da önüne geçilmeye başlanmıştır.

Yıl 2012, Yıl: 2012 Sayı: 1, 75 - 81, 01.02.2012

Öz

Rapid methods are needed for controling of food safety in the food industry. A large number of systems were developed with require of rapid detection and identification methods. The techniques started to find applications in food engineering area to provide this need by thanks to advances in the molecular field. At first microbiological analysis, genetically modified products, food ingredients and contaminants are also detected by these methods. The common methodological error probabilities in traditional methods have also been prevented by sensitivity of molecular methods

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA84GJ49PN
Bölüm Derleme
Yazarlar

Şehnaz Özatay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Yıl: 2012 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özatay, Ş. (2012). Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi(1), 75-81.
AMA Özatay Ş. Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. Şubat 2012;(1):75-81.
Chicago Özatay, Şehnaz. “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 1 (Şubat 2012): 75-81.
EndNote Özatay Ş (01 Şubat 2012) Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 1 75–81.
IEEE Ş. Özatay, “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”, Turk.Bilimsel Derleme Derg., sy. 1, ss. 75–81, Şubat 2012.
ISNAD Özatay, Şehnaz. “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 1 (Şubat 2012), 75-81.
JAMA Özatay Ş. Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2012;:75–81.
MLA Özatay, Şehnaz. “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 1, 2012, ss. 75-81.
Vancouver Özatay Ş. Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2012(1):75-81.