BibTex RIS Cite

Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları

Year 2012, Year: 2012 Issue: 1, 75 - 81, 01.02.2012

Abstract

Gıda endüstrisinde özellikle gıda güvenliğinin kontrol edilebilmesi için hızlı yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Hızlı metotlara ihtiyaç
duyulmasıyla birlikte çok sayıda tespit ve tanımlama sistemleri geliştirilmiştir. Moleküler alanda yaşanan gelişmeler sayesinde bu ihtiyaca cevap
verebilecek nitelikte teknikler gıda mühendisliğinde uygulama alanı bulmaya başlamıştır. Başta mikrobiyolojik analizler olmak üzere genetiği
değiştirilmiş ürünlerin, gıda bileşen ve kontaminantlarının da tespitinde bu metotlardan yararlanılmaktadır. Moleküler metotların duyarlılığı
sayesinde geleneksel metotlarda rastlanan metodolojik hata olasılıklarının da önüne geçilmeye başlanmıştır.

Year 2012, Year: 2012 Issue: 1, 75 - 81, 01.02.2012

Abstract

Rapid methods are needed for controling of food safety in the food industry. A large number of systems were developed with require of rapid detection and identification methods. The techniques started to find applications in food engineering area to provide this need by thanks to advances in the molecular field. At first microbiological analysis, genetically modified products, food ingredients and contaminants are also detected by these methods. The common methodological error probabilities in traditional methods have also been prevented by sensitivity of molecular methods

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA84GJ49PN
Journal Section Collection
Authors

Şehnaz Özatay This is me

Publication Date February 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Year: 2012 Issue: 1

Cite

APA Özatay, Ş. (2012). Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turkish Journal of Scientific Reviews(1), 75-81.
AMA Özatay Ş. Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. February 2012;(1):75-81.
Chicago Özatay, Şehnaz. “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”. Turkish Journal of Scientific Reviews, no. 1 (February 2012): 75-81.
EndNote Özatay Ş (February 1, 2012) Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turkish Journal of Scientific Reviews 1 75–81.
IEEE Ş. Özatay, “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”, Turk.Bilimsel Derleme Derg., no. 1, pp. 75–81, February 2012.
ISNAD Özatay, Şehnaz. “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”. Turkish Journal of Scientific Reviews 1 (February 2012), 75-81.
JAMA Özatay Ş. Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2012;:75–81.
MLA Özatay, Şehnaz. “Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları”. Turkish Journal of Scientific Reviews, no. 1, 2012, pp. 75-81.
Vancouver Özatay Ş. Molekuler Metodların Gıda Kontrollerindeki Uygulama Alanları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2012(1):75-81.