BibTex RIS Kaynak Göster

Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri ve Terapötik Uygulamaları

Yıl 2016, Yıl: 2016 Sayı: 1, 72 - 78, 01.02.2016

Öz

Epigenetik, DNA dizisinde bir değişiklik olmaksızın gen ifadesindeki kalıtsal değişiklikler olarak tanımlanmaktadır. DNA metilasyonu gen
ifadesinin hücresel kontrolünde yer alırken, histon modifikasyonları da hücredeki transkripsiyonel aktivite ve kromatin yapıya ulaşabilirlik
kontrolünde fonksiyon göstermektedir. DNA metilasyonu ve histon modifikasyonları gibi epigenetik mekanizmaların ayrıcamiRNA’larınifade
sinidedüzenlediği belirlenmiştir. miRNA’lar hedef genlerinin ifadesini negatif yönde kontrol edebilenyaklaşık 22 nükleotid uzunluğunda küçük
RNA molekülleridir. miRNA ya da epigenetik mekanizmalarda ki tümör-ilişkili anomaliler insan kanserlerinde yaygın olarak saptanmaktadır.
Bu derlemede kanserde disregüle olan miRNA ve epigenetik mekanizmaların ilişkisi ve kanser terapisine yönelik miRNA’lar tanımlanmaya
çalışılmıştır.

Epigenetic Changes and Therapeutic Applications of miRNAs in Cancer

Yıl 2016, Yıl: 2016 Sayı: 1, 72 - 78, 01.02.2016

Öz

Epigenetics is identify as heritable changes in gene expression that do not appear a change in the DNA sequence. While DNA methylation involve in the control of cellular gene expression, histone modification function transcriptional activity in the cell and control the accessibility of chromatin structure. Epigenetic mechanisms such as DNA metylation and histone modifications also were determined that regulate the expressions of miRNAs. miRNAs are small RNA moleculesapproximately 22 nucleotide long that can negatively control their target genes expression.tumor-associated aberrations in the miRNA or epigenetic machineries are widely determined in human cancer. In this reviewhave been tried to define disregulated miRNA and epigenetic machineries relation between in cancer and miRNAs to cancer therapy

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA36YV72JA
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İlknur Çınar Bu kişi benim

Sümeyra Çetinkaya Bu kişi benim

H.gül Dursun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Yıl: 2016 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çınar, İ., Çetinkaya, S., & Dursun, H. (2016). Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri ve Terapötik Uygulamaları. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi(1), 72-78.
AMA Çınar İ, Çetinkaya S, Dursun H. Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri ve Terapötik Uygulamaları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. Şubat 2016;(1):72-78.
Chicago Çınar, İlknur, Sümeyra Çetinkaya, ve H.gül Dursun. “Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri Ve Terapötik Uygulamaları”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 1 (Şubat 2016): 72-78.
EndNote Çınar İ, Çetinkaya S, Dursun H (01 Şubat 2016) Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri ve Terapötik Uygulamaları. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 1 72–78.
IEEE İ. Çınar, S. Çetinkaya, ve H. Dursun, “Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri ve Terapötik Uygulamaları”, Turk.Bilimsel Derleme Derg., sy. 1, ss. 72–78, Şubat 2016.
ISNAD Çınar, İlknur vd. “Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri Ve Terapötik Uygulamaları”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 1 (Şubat 2016), 72-78.
JAMA Çınar İ, Çetinkaya S, Dursun H. Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri ve Terapötik Uygulamaları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2016;:72–78.
MLA Çınar, İlknur vd. “Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri Ve Terapötik Uygulamaları”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 1, 2016, ss. 72-78.
Vancouver Çınar İ, Çetinkaya S, Dursun H. Kanserde miRNA’ların Epigenetik Değişiklikleri ve Terapötik Uygulamaları. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2016(1):72-8.