Aim: The standardized mode of delivering curriculum across the globe is didactic lectures. Formative and summative assessment methods are routine practices used to assess the students understanding and mastery in content and concepts which is delivered. The formative assessment methods are extremely popular in medical educational training but the data supporting such claims is largely lacking. The aim of this observational study was to determine if frequently provided formative assessment methods like practice quizzes, take home assignments can have any positive impact on student learning strategies and assessment outcomes in examination.
Material and Methods: A total of 145 students were included in this study. This study explored the relationship between student performance in various low stakes formative quizzes and high stakes summative examination. Based on the student performances across various formative assessment methods, the students were encouraged to modify or retain the study strategies and the effect of such recommendations were observed over the course of the semester.
Results: The data analysis showed positive relationship between the student performance on formative assessments and summative assessment before and after the intervention to study methods and strategies. Students in top, second, third and bottom quartile gained a cumulative average of 72.4%, 61.0%, 56.6% and 48.3% in the formative assessment and an average of 89.3%, 79.8%, 75.0%, and 65.7% on their summative examination which were used as tools for early intervention.
Conclusion: Following the early intervention and modifications in study strategies, there was a steady increase in student performance on high stakes examination.
Formative Assessment audio visual resources early intervention osteopathic medical students feedback loop knowledge gap
Kentucky College Of Osteopathic Medicine
Amaç: Tüm dünyada müfredatın standart olarak veriliş şekli didaktik derslerdir. Biçimlendirici ve belirleyici değerlendirme yöntemleri, öğrencilerin verilen içerik ve kavramları anlama ve kullanma becerilerini değerlendirmek için kullanılan rutin uygulamalardır. Biçimlendirici değerlendirme yöntemleri tıp eğitim öğretiminde son derece popülerdir, ancak bu iddiaları destekleyen veriler açısından büyük ölçüde eksiklik söz konusudur. Bu gözlemsel çalışmanın amacı, uygulama sınavları, ev ödevleri gibi sıklıkla kullanılan biçimlendirici değerlendirme yöntemlerinin, öğrencilerin öğrenme stratejileri ve sınavdaki değerlendirme sonuçları üzerinde olumlu bir etkisi olup olmadığını belirlemektir.
Gereç ve Yöntemler: Bu çalışmaya toplam 145 öğrenci dahil edildi. Bu çalışmada, çeşitli düşük riskli biçimlendirici sınavlar ve yüksek riskli belirleyici sınavlardaki öğrenci performansı arasındaki ilişki araştırıldı. Çeşitli biçimlendirici değerlendirme yöntemlerinde öğrenci performanslarına dayalı olarak, öğrenciler çalışma stratejilerini değiştirmeye veya korumaya teşvik edildi ve bu önerilerin etkisi dönem boyunca gözlemlendi.
Bulgular: Veri analizi sonucunda, çalışma yöntem ve stratejilerine müdahaleden önce ve sonra öğrencilerin biçimlendirici değerlendirme ve belirleyici değerlendirme performansı arasında pozitif bir ilişki olduğu gösterilmiştir. Üst, ikinci, üçüncü ve alt çeyrekte yer alan öğrenciler, erken müdahale için bir araç olarak kullanılan biçimlendirici değerlendirmede kümülatif ortalama %72,4; %61,0; %56,6 ve %48,3 alırken belirleyici sınavlarında ise ortalama %89,3; %79,8; %75,0 ve %65,7 puan almışlardır.
Sonuç: Çalışma stratejilerindeki erken müdahale ve değişiklikler sonrasında, yüksek riskli sınavlarda öğrenci performansında sürekli bir artış olmuştur.
Biçimlendirici Değerlendirme görsel-işitsel kaynaklar erken müdahale osteopatik tıp öğrencileri geribildirim döngüsü bilgi boşluğu
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Clinical Sciences |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | April 30, 2021 |
Submission Date | January 19, 2021 |
Published in Issue | Year 2021 Volume: 23 Issue: 1 |