Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Physical, chemical and microbiological properties of frozen shrimp

Yıl 2003, Cilt: 20 Sayı: 3, 303 - 312, 01.09.2003

Öz

The current study was undertaken to determine some physical, chemical and microbiological properties of frozen shrimp sold in the market. The effect of firms and seasons were found significant on total aerobic mesophilic bacteria, total yeast and mould and Staphylococcus aureus counts of frozen shrimp samples (p<0.01). Coliform group bacteria, E. coli and Salmonella spp. and Shigella spp. were not observed in any of the samples. The effects of firms and seasons were found significant on physical and chemical properties of shrimps (p<0.01).

Donmuş Karideslerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Yıl 2003, Cilt: 20 Sayı: 3, 303 - 312, 01.09.2003

Öz

Bu çalışmada, Bursa piyasasında satılan donmuş karides örneklerinin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Donmuş örneklerde toplam aerobik mezofilik bakteri sayısı, toplam maya ve küf sayısı ile Staphylococcus aureus sayısı firmalar ile incelenen dönemler açısından değişkenlik göstermiştir (p<0.01). Örneklerin hiçbirinde Koliform grubu bakteriler, E. coli ve Salmonella spp. ile Shigella spp. saptanmamıştır. Karideslerin incelenen fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerinde firma ve dönemin etkisi önemli bulunmuştur (p<0.01).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurşen Alpagut Keskin

Beria Falakalı Mutaf

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2003
Gönderilme Tarihi 7 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Keskin, N. A. ., & Mutaf, B. F. . (2003). Donmuş Karideslerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 20(3), 303-312.