Yazım Kuralları

Eurasian Journal of Critical Care (Eurasian J Crit Care), Türkiye Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından orijinal makaleler, editoryal yorumlar, derleme makaleler, vaka raporları, editöre mektuplar, bilimsel okuyuculara ve yoğun bakım topluluğuna katkıda bulunabilecek mektuplar, klinik görüntüleme ve eğitim makaleleri kabul edilir.

Derginin editörlük ve yayın süreçleri, World Association of Medical Editors (WAME), International Council of Medical Journal Editors (ICMJE), Council of Science Editors (CSE) gibi uluslararası kuruluşların yönergelerine göre şekillendirilmektedir. , Yayın Etiği Komitesi (COPE) ve Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE). Dergi, Bilimsel Yayıncılıkta Şeffaflık İlkeleri ve En İyi Uygulamaları (doaj.org/bestpractice) izlemektedir.

Özgünlük, yenilikçilik, yüksek bilimsel kalite, mevcut literatüre önemli katkı ve atıf potansiyeli bir yazının yayına kabul edilmesi için en önemli kriterlerdir. Değerlendirilmek üzere gönderilen yazılar önceden elektronik veya basılı bir ortamda sunulmamalı veya yayınlanmamalıdır.

Eurasian Journal of Critical Care'e gönderilen makaleler, çift kör hakem değerlendirme sürecinden geçecektir. Tarafsız bir değerlendirme sürecini sağlamak için her makale alanında uzman olan en az iki harici, bağımsız hakem tarafından incelenecektir. Yayın kurulu, dergi editörleri veya yayın kurulu üyeleri tarafından gönderilen yazıların değerlendirme süreçlerini yönetmesi için harici ve bağımsız bir editör davet eder. Baş Editör, tüm sunumların karar verme sürecindeki nihai otoritedir.

Deneysel, klinik ve ilaç için, uluslararası anlaşmalara (World Medical Association Declaration of Helsinki "Ethical Principles for Medical Research Involving Human Subjects”, www.wma.net) uygun olarak, araştırma protokollerinin Etik Kurul tarafından onaylanması gereklidir. Gerekirse etik kurul raporları veya eşdeğer bir resmi belge yazarlardan istenebilir. İnsanlar üzerinde deneysel araştırmalarla ilgili yazılar için, hastaların ve gönüllülerin geçirebilecekleri prosedürlerin ayrıntılı bir açıklamasını takiben bilgilendirilmiş onamlarının alındığını gösteren bir ifade dahil edilmelidir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, hayvanların ağrı ve ıstırabını önlemek için alınan önlemler açıkça belirtilmeli ve Laboratuvar Hayvanlarının Bakım ve Kullanım Kılavuzuna uyulmalıdır. Hasta onayı ile ilgili bilgiler, etik kurulun adı ve etik kurul onay numarası da yazının materyal ve yöntemler bölümünde belirtilmelidir. Hastaların anonimliğini dikkatli bir şekilde korumak yazar(lar)ın sorumluluğundadır. Hastaların kimliğini açığa çıkarabilecek fotoğraflar için hasta veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmış izinler eklenmelidir.

Tüm başvurular bir benzerlik tespit yazılımı (CrossCheck'ten iThenticate) ile taranır.

İntihal, alıntı manipülasyonu ve veri sahteciliği/uydurma dahil iddia edilen veya şüphelenilen bir araştırma suistimali durumunda, Yayın Kurulu COPE yönergelerini izleyecek ve bunlara uygun hareket edecektir.

Yazar olarak listelenen her birey, Uluslararası Tıp Dergisi Editörleri Komitesi (ICMJE - www.icmje.org) tarafından önerilen yazarlık kriterlerini karşılamalıdır.

ICMJE, yazarlığın aşağıdaki 4 kritere dayalı olmasını önerir:

1. Çalışmanın kavram veya tasarımına önemli katkılar; veya iş için verilerin toplanması, analizi veya yorumlanması; 

2. Çalışmanın taslağını hazırlamak veya önemli entelektüel içerik için eleştirel olarak revize etmek; 

3. Yayınlanacak versiyonun son onayı; 

4. İşin herhangi bir bölümünün doğruluğu veya bütünlüğü ile ilgili soruların uygun şekilde araştırılıp çözülmesini sağlamada işin tüm yönlerinden sorumlu olmayı kabul edin.

Bir yazar, yaptığı çalışmanın bölümlerinden sorumlu olmanın yanı sıra, çalışmanın belirli diğer bölümlerinden hangi ortak yazarların sorumlu olduğunu belirleyebilmelidir. Ek olarak, yazarlar ortak yazarlarının katkılarının bütünlüğüne güvenmelidir.

Yazar olarak belirlenenlerin tümü, yazarlık için dört kriterin tümünü karşılamalı ve dört kriteri karşılayanların tümü yazar olarak tanımlanmalıdır. Dört kriterin tümünü karşılamayanlar, sunum sırasında Başlık Sayfası belgesinde belirtilmelidir.

Eurasian Journal of Critical Care, gönderilen makalelerin değerlendirme sürecine dahil olan yazarların ve bireylerin, ön yargıya yol açabilecek finansal, danışman, kurumsal ve diğer ilişkiler dahil olmak üzere mevcut veya potansiyel çıkar çatışmalarını açıklamalarını gerektirir ve teşvik eder.

Bireylerden veya kurumlardan sunulan bir çalışma için alınan her türlü mali hibe veya diğer destek, Yayın Kurulu'na açıklanmalı ve çıkar çatışmaları beyanı Başlık Sayfasına eklenmelidir. "Çıkar çatışması olmaması" durumunda, bu ifade şu şekilde olmalıdır: "Tüm yazarlar bu el yazmasıyla ilgili herhangi bir çıkar çatışması olmadığını beyan eder."

Derginin Yayın Kurulu, itiraz ve şikayet davalarını COPE yönergeleri kapsamında ele alır. Yazarlar, itiraz ve şikayetleri ile ilgili olarak editör ofisi ile doğrudan iletişime geçmelidir. Gerektiğinde, dahili olarak çözülemeyen vakaları çözmek için bir personel görevlendirilebilir. Baş Editör, temyiz ve şikayetlerin karar alma sürecinde nihai merciidir.

Yazarlar, Eurasian Journal of Critical Care'e bir makale gönderirken, makalelerinin telif hakkını Türkiye Acil Tıp Hekimleri Derneği'ne devretmeyi kabul ederler. Yayın için reddedilirse, yazının telif hakkı yazarlara iade edilecektir. Eurasian Journal of Critical Care, her gönderime bir Telif Hakkı Devir Formu (www.ejcritical.com adresinden indirilebilir) eşlik etmesini gerektirir. Yazarlar hem basılı hem de elektronik formatlarda şekiller, tablolar veya diğer materyaller dahil olmak üzere önceden yayınlanmış içeriği kullanırken telif hakkı sahibinden izin almalıdır. Bu, Yayıncının (VM Group Academy) Yazarlar ve EPAT adına Telif Hakkını yönetmesini sağlarken, Materyalin Yazar tarafından Akademik iletişim için sürekli kullanımına izin verir.

Dergide yayınlanan yazılarda ifade edilen ifadeler veya görüşler, Eurasian Journal of Critical Care, editörler, hakemler, yayın kurulu, danışma kurulu ve / veya Yayıncının görüşlerini değil yazar(lar)ın görüşlerini yansıtmaktadır. (EPAT). Editörler, hakemler, yayın kurulu, danışma kurulu ve / veya yayıncı (EPAT) bu tür materyaller için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmemektedir. Yayınlanan içerikle ilgili nihai sorumluluk yazarlara aittir.



YAZI HAZIRLAMA

Yazılar ICMJE-Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing and Publication of Scholarly Work in Medical Journals (Aralık 2017'de güncellenmiştir - http://www.icmje.org/icmje-recommendations.pdf) uyarınca hazırlanmalıdır. Yazarların, randomize araştırma çalışmaları için CONSORT kılavuzlarına, gözlemsel orijinal araştırma çalışmaları için STROBE kılavuzlarına, teşhis doğruluğu ile ilgili çalışmalar için STARD kılavuzlarına, sistematik incelemeler ve meta-analiz için PRISMA kılavuzlarına, deneysel hayvan çalışmaları için ARRIVE kılavuzlarına ve TREND'e uygun olarak makaleleri hazırlamaları gerekmektedir. rastgele olmayan genel davranış kuralları.

Yazılar, derginin çevrimiçi makale gönderme ve değerlendirme sistemi aracılığıyla veya info@ejcritical.com adresine e-posta ile gönderilebilir.

Dergiye gönderilen yazılar, ilk olarak, editör ofisi personelinin makalenin derginin yönergelerine uygun olarak hazırlanmasını ve teslim edilmesini sağlayacağı teknik bir değerlendirme sürecinden geçecektir. Derginin yönergelerine uymayan yazılar, teknik düzeltme talepleriyle birlikte gönderen yazara iade edilecektir.

Yazarların;

● Gönderilen makalenin telif hakkının Eurasian Journal of Critical Care'e devredildiğini belirten Telif Hakkı Devir Formu

Kapak Mektubu: Editörlerin dikkate almasını istediğiniz konuları detaylandırdığınız mektup.

Başlık Sayfası: Tüm başvurularla birlikte ayrı bir başlık sayfası sunulmalı ve bu sayfa şunları içermelidir;

● Makalenin tam başlığı ve 50 karakteri geçmeyen kısa bir başlık (devam eden başlık),

● Yazar (lar) ın adları, bağlantıları ve ünvanları

● Diğer destek kaynakları hakkında bilgi ve detaylı bilgi vermek,

● Sorumlu yazarın adı, bağlı olduğu kurum, adresi, iş telefonu, faks numarası, cep telefonu numarası ve e-posta adresi,

● Yazının hazırlanmasında emeği geçen ancak yazarlık kriterlerini karşılamayan kişilerin bilgilendirilmesi.

● Çıkar çatışması bildirimi


Özet: Editöre mektuplar hariç tüm bildirilerle birlikte 250 kelimeyle sınırlı özet gönderilmelidir. Özgün Makalelerin özeti alt başlıklar (Amaç, Gereçler ve Yöntemler, Sonuçlar ve Sonuç) ile yapılandırılmalıdır.

Anahtar Sözcükler: Özetin sonunda konu indekslemesi için gönderiye en az üç, en fazla altı anahtar sözcük eşlik etmelidir. Anahtar kelimeler kısaltılmadan tam olarak listelenmelidir.

Yazı Türleri

Özgün Makaleler: Orijinal araştırmaya dayalı yeni bilgiler sağladığı için en önemli makale türüdür. Orijinal makalelerin ana metni Giriş, Materyaller ve Yöntemler (alt başlıklar ile), Sonuçlar, Tartışma, Çalışma Sınırlamaları ve Sonuç bölümleri ile yapılandırılmalıdır. Özgün Makaleler için sınırlamalar için lütfen Tablo 1'e bakınız.

Sonuçları desteklemek için istatistiksel analiz genellikle gereklidir. İstatistiksel analizler, uluslararası istatistiksel raporlama standartlarına (Altman DG, Gore SM, Gardner MJ, Pocock SJ. Tıbbi dergilere katkıda bulunanlar için istatistiksel kılavuzlar. Br Med J 1983: 7; 1489-93) uygun olarak yapılmalıdır. İstatistiksel analizlere ilişkin bilgiler Materyaller ve Metotlar bölümünde ayrı bir alt başlık ile verilmeli ve süreç sırasında kullanılan istatistiksel yazılımlar mutlaka belirtilmelidir. Sürekli değişkenleri karşılaştırmak için parametrik testler kullanıldığında veriler ortalama ± standart sapma olarak ifade edilmelidir. Parametrik olmayan testler kullanıldığında veriler medyan (minimum-maksimum) ve yüzdelikler (25. ve 75. yüzdelik dilimler) olarak ifade edilmelidir. Gelişmiş ve karmaşık istatistiksel analizlerde, göreceli risk (RR), olasılık oranı (OR) ve tehlike oranı (HR), güven aralıkları (CI) ve p değerleri ile desteklenmelidir. Makalenin işleme editörü, gerekli görürse istatistiksel analizin veri setini talep edebilir.

Editör Yorumları: Editör yorumları, dergide yayınlanan araştırma makalesi konusunda uzman veya yüksek itibara sahip hakemler tarafından kısa bir eleştirel yorum sağlamayı amaçlamaktadır. Yazarlar dergi tarafından seçilir ve davet edilir. Özet, Anahtar Sözcükler, Tablolar, Şekiller, Resimler ve diğer medya dahil değildir.

Derleme Makaleleri: Belirli bir alanda geniş bilgiye sahip, bilimsel altyapısı çok sayıda yayına çevrilmiş ve atıf potansiyeli yüksek yazarlar tarafından hazırlanan derlemeler incelemeye alınır. Yazarlar dergi tarafından davet edilebilir. Derlemeler, klinik uygulamada kullanılan mevcut bilgi düzeyini veya konuyu tanımlamalı, tartışmalı ve değerlendirmeli ve kritik bakım alanındaki mevcut literatüre katkıda bulunmak için gelecekteki çalışmalara rehberlik etmelidir. Derleme Makalelerinin sınırlamaları için lütfen Tablo 1'e bakın.

Vaka Raporları: Dergide vaka raporları için sınırlı alan vardır ve nadir vakalar veya tanı ve tedavide zorluk oluşturan durumlar, yeni tedaviler sunan veya kitaplarda yer almayan bilgileri açığa çıkaranlar hakkında raporlar ve ilginç ve eğitici vaka raporları kabul edilir. yayın için. Metin Giriş, Durum, Tartışma, Sonuç alt başlıklarını içermelidir. Vaka Raporlarına yönelik sınırlamalar için lütfen Tablo 1'e bakın.

Editöre Mektuplar: Bu tür yazılar, daha önce yayınlanmış bir makalenin önemli kısımlarını, gözden kaçan yönlerini veya eksik kısımlarını tartışabilir. Dergi kapsamındaki konularda okuyucuların ilgisini çekebilecek, özellikle eğitici vakalar ile ilgili makaleler “Editöre Mektup” şeklinde de sunulabilir. Okuyucular, yayınlanan yazılar hakkında yorumlarını “Editöre Mektup” olarak da sunabilirler. Özet, Anahtar Sözcükler, Tablolar, Şekiller, Resimler ve diğer medya dahil değildir. Metin yapılandırılmamış olmalıdır. Üzerine yorum yapılan makale, makale içerisinde uygun şekilde alıntılanmalıdır.

Bilimsel Mektup: Ön bildirim özelliği olan, yeni, klinik açıdan önemli bilimsel gelişmeleri veya bilgileri duyuran yazılar Bilimsel Mektup olarak kabul edilir. Bilimsel Mektuplar alt başlık içermemeli ve 900 kelimeyi geçmemelidir. Lütfen Scientific Letters sınırlamaları için Tablo 1'e bakın.

Klinik Görüntüleme / Görsel Tanı: Görüntüler tanı için tipik olmalı ve kritik bakım için hızlı teşhisi kolaylaştırmalı ve / veya eğitici olmalıdır. Klinik Görüntüleme / Görsel Tanı için sınırlamalar için lütfen Tablo 1'e bakın. En fazla üç yazar dahil edilmelidir.

Tarihçe: Bu tür bir makale, kritik bakım ve genel tıpla ilgili olayları açıklar ve hastalıkların tanı ve tedavisinin geçmişi hakkında bilgi sunar. Tarihsel bulgular, ilgili araştırma çalışmalarının bir sonucu olmalıdır. Makale alt başlık içermemelidir. Geçmişle ilgili sınırlamalar için lütfen Tablo 1'e bakın.

Yayın etiği: Bu makale türü, araştırma ve yayın etiği ile ilgili güncel bilgileri içerir ve etik ihlali vakalarını sunar. Yayın Etiği sınırlamaları için lütfen Tablo 1'e bakın.


Tablolar

Tablolar ana belgede yer almalı, kaynak listesinden sonra sunulmalı ve ana metinde geçtikleri sıraya göre numaralandırılmalıdır. Tabloların üzerine açıklayıcı bir başlık yerleştirilmelidir. Tablolarda kullanılan kısaltmalar, tabloların altında dipnotlarla (ana metinde tanımlanmış olsalar bile) tanımlanmalıdır. Yazılım kelimesinin “tablo ekle” komutu kullanılarak tablolar oluşturulmalı ve kolay okunabilecek şekilde anlaşılır bir şekilde düzenlenmelidir. Tablolarda sunulan veriler, ana metinde sunulan verilerin tekrarı olmamalı, ana metni desteklemelidir.

Şekiller ve Şekil Açıklamaları

Şekiller, grafikler ve fotoğraflar, başvuru sistemi aracılığıyla ayrı dosyalar (TIFF veya JPEG formatında) olarak sunulmalıdır. Dosyalar bir word belgesine veya ana belgeye gömülmemelidir. Şekil alt birimleri olduğunda, alt birimler tek bir görüntü oluşturmak için birleştirilmemelidir. Her alt birim, başvuru sistemi aracılığıyla ayrı ayrı sunulmalıdır. Şekil alt birimlerini belirtmek için resimler etiketlenmemelidir (a, b, c, vb.). Şekil lejantlarını desteklemek için görüntülerde kalın ve ince oklar, ok uçları, yıldızlar, yıldız işaretleri ve benzeri işaretler kullanılabilir. Sunumun geri kalanı gibi, rakamlar da kör olmalıdır. Görüntülerde bir kişi veya kuruma işaret edebilecek her türlü bilgi kör edilmelidir. Gönderilen her bir şeklin minimum çözünürlüğü 300 DPI olmalıdır. Değerlendirme sürecindeki gecikmeleri önlemek için, gönderilen tüm şekillerin çözünürlüğü net ve boyutu büyük olmalıdır (minimum boyutlar 100 x 100 mm). Şekil açıklamaları ana belgenin sonunda listelenmelidir.

Makalede kullanılan tüm kısaltmalar ve kısaltmalar ana metinde ilk kullanımda tanımlanmalıdır. Kısaltma, tanımın ardından parantez içinde verilmelidir. Özette kısaltmalar ve kısaltmalar kullanılmamalıdır.

Ürünün adı, ürünün üreticisi, firmanın bulunduğu şehir ve firmanın ülkesi dahil olmak üzere ana metin ürün bilgilerinde belirtilen bir ilaç, ürün, donanım veya yazılım aşağıdaki formatta parantez içinde verilmelidir: "Discovery St PET / CT tarayıcı (General Electric, Milwaukee, WI, ABD)"

Tüm kaynakça, tablo ve şekillere ana metin içerisinde atıfta bulunulmalı ve ana metinde geçtikleri sıraya göre numaralandırılmalıdır.

Orijinal makalelerin sınırlamaları, sakıncaları ve eksiklikleri sonuç paragrafından önce “Tartışma” bölümünde belirtilmelidir.


Referanslar

Sizden "AMA" referans sistemini kullanmanızı rica ediyoruz. Yayınlara atıf yapılırken en son, en güncel yayınlar tercih edilmelidir. Basılı yayından önce alıntı yapılacaksa DOI numarası verilmelidir. Kaynakların doğruluğundan yazarlar sorumludur. Dergi başlıkları, Index Medicus / Medline / PubMed'deki dergi kısaltmalarına göre kısaltılmalıdır (dergi kısaltmaları için NLM tarafından yıllık olarak yayınlanan MEDLINE için indekslenen Dergiler Listesi'ne bakın). 6 veya daha az yazar olduğunda, tüm yazarlar listelenmelidir. 7 veya daha fazla yazar varsa, ilk 6 yazar listelenmeli ve arkasından "ve ark" yazılmalıdır. Makalenin ana metninde kaynaklardan üst simge Arapça rakamlar kullanılarak alıntı yapılmalıdır. Farklı yayın türleri için referans stilleri aşağıdaki örneklerde sunulmuştur:

Dergi makalesi:

Halpern SD, Ubel PA, Caplan AL. HIV ile enfekte hastalarda katı organ nakli. N Engl J Med. 25 Temmuz 2002; 347 (4): 284-7.

Rose ME, Huerbin MB, Melick J, Marion DW, Palmer AM, Schiding JK, et al. Regulation of interstitial excitatory amino acid concentrations after cortical contusion injury. Brain Res. 2002;935(1-2):40-6.

Kitap bölümü: Meltzer PS, Kallioniemi A, Trent JM. Chromosome alterations in human solid tumors. In: Vogelstein B, Kinzler KW, editors. The genetic basis of human cancer. New York: McGraw-Hill; 2002. p. 93-113.

Tek Yazarlı Kitaplar: Murray PR, Rosenthal KS, Kobayashi GS, Pfaller MA. Medical microbiology. 4th ed. St. Louis: Mosby; 2002.

Yazar olarak editör(ler): Gilstrap LC 3rd, Cunningham FG, VanDorsten JP, editors. Operative obstetrics. 2nd ed. New York: McGraw-Hill; 2002.

Conference Proceedings: Harnden P, Joffe JK, Jones WG, editors. Germ cell tumours V. Proceedings of the 5th Germ Cell Tumour Conference; 2001 Sep 13-15; Leeds, UK. New York: Springer; 2002.

Bilimsel veya Teknik Rapor:

Finansman / sponsor kuruluş tarafından düzenlenmiştir:

Yen GG (Oklahoma Eyalet Üniversitesi, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Okulu, Stillwater, OK). Titreşim imzaları üzerinde sağlık izleme. Son rapor. Arlington (VA): Hava Kuvvetleri Bilimsel Araştırma Dairesi (ABD), Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı; 2002 Şubat Rapor No: AFRLSRBLTR020123. Sözleşme No .: F496209810049.

İcra ajansı tarafından verilen:

Russell ML, Goth-Goldstein R, Apte MG, Fisk WJ. Havadaki Rinovirüsün boyut dağılımını ölçme yöntemi. Berkeley (CA): Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı, Çevresel Enerji Teknolojileri Bölümü; 2002 Ocak Rapor No .: LBNL49574. Sözleşme No .: DEAC0376SF00098. Enerji Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Tez: Kaplan SI. Hastane sonrası evde sağlık bakımı: yaşlı erişimi ve kullanımı (tez). St. Louis (MO): Washington Üniv. 1995.

Baskı Makalelerinden önce Epub: Yu WM, Hawley TS, Hawley RG, Qu CK. Yumurta sarısı kesesinden türetilen öncül hücrelerin ölümsüzleştirilmesi. Kan. 15 Kasım 2002; 100 (10): 3828-31. Epub 2002 Temmuz 5. [Baskı öncesi Epub]

Elektronik formatta yayınlanan makaleler: Rupprecht C. İnsandan daha fazlasına hazır mısınız? Şehir sakinlerinin hayvanlar ve bitkilerle bir arada yaşamaya istekliliği. Sürüm: 1. SocArXiv [Ön Baskı]. [13 Temmuz 2016 tarihinde gönderildi; revize 2016 Aralık 07; 15 Şubat 2017'de alıntılanmıştır]: [22 s.]. Https://osf.io/preprints/socarxiv/hbcmz/ adresinden ulaşılabilir.



REVİZYONLAR

Bir makalenin gözden geçirilmiş bir versiyonunu gönderirken, yazar, hakemler tarafından ortaya atılan her sorunun nasıl ele alındığını ve nerede bulunabileceğini (her bir gözden geçirenin yorumu ve ardından yazarın cevabı) işaret eden ayrıntılı bir "Gözden geçirenlere cevap" sunmalıdır. ve değişikliklerin yapıldığı satır numaraları) ve ayrıca ana belgenin açıklamalı bir kopyası. Gözden geçirilmiş yazılar, karar mektubu tarihinden itibaren 15 gün içerisinde teslim edilmelidir. Makalenin revize edilmiş hali verilen süre içinde teslim edilmediği takdirde revizyon seçeneği iptal edilebilir. Gönderen yazar (lar) ek süre gerektiğine inanıyorlarsa, ilk 15 günlük süre bitmeden bu uzatmayı talep etmelidirler.

PROOFS VE DOI NUMARASI

Yayınlanmak üzere kabul edilen makalelere, kabul edildikten hemen sonra bir DOI numarası verilir. Kabul edilen makaleler dilbilgisi, noktalama işaretleri ve biçim açısından kopyalanarak düzenlenir. Bir yazının yayınlanma süreci tamamlandığında, derginin web sayfasında, planlanan sayısına dahil edilmeden önce basılı yayından önce çevrimiçi olarak yayınlanır. Kabul edilen yazının bir PDF kanıtı ilgili yazara gönderilir ve ispatın alınmasından itibaren 4 gün içinde yayın onayı talep edilir.



GÖNDERİM KONTROL LİSTESİ

İncelenmesi için dergiye göndermeden önce gönderinizin son bir kontrolünü yapmak için bu listeyi kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki öğelerin mevcut olduğundan emin olun:

✓ Bir yazar, adı, bağlı olduğu kurum, adres, iş telefonu, faks numarası, cep telefonu numarası ve e-posta adresi gibi iletişim bilgileriyle birlikte sorumlu yazar olarak belirlenmiştir.

✓ Gerekli tüm dosyalar yüklendi:

● Kapak Mektubu

● Başlık Sayfası

● Taslak

● Rakamlar

● Ek dosyalar (varsa)

● Telif Hakkı Devir Formu


✓ Metindeki tüm şekil ve tablo alıntılarının sağlanan dosyalarla eşleştiğinden emin olun

✓ Makalenin 'yazım denetimi' ve 'dilbilgisi denetimi

✓ Referans Listesinde belirtilen tüm referanslar metinde alıntılanmıştır ve tam tersi

✓ Diğer kaynaklardan (İnternet dahil) telif hakkıyla korunan materyallerin kullanımı için izin alınmıştır

✓ Yazarların beyan edecek rakip çıkarları olmasa bile Başlık Sayfasında bir çıkar çatışması beyanı sağlanmıştır.

✓ Derginin amacı ve kapsamı gözden geçirildi

Daha fazla bilgi için www.atuder.org.tr adresini ziyaret edin.

Indexing and Abstracting

1493315074 2096820551208572097121274