BibTex RIS Kaynak Göster

DESIGNING A COMPUTER ASSISTED INSTRUCTIONAL MATERIAL IS DEVELOPED BY EXCEL SOFTWARE

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.04.2013

Öz

The purpose of this study not only introduced about computer assisted instructional material developed for teaching the subject of quadratic functions which is included in 10th grade mathematics curriculum but also presented views of 10th students. A case study method is employed in this study. Çalışmanın sonucunda kullanım kolaylığı bakımından materyalin kullanımı için yönergeler verildiği ve kullanmakta zorlanmadıkları ortaya çıkmıştır. Öğrencinin aktif olduğu bir öğrenme ortamı oluşturmak için bu tür çağdaş öğretim yöntemlerine dayalı geliştirilen materyallerin matematiğin diğer konularında da geliştirilip örnek olarak öğretmenlerin kullanımına sunulmalıdır. It is suggested that these computer assisted instructional materials are developed by Excel software would be effective in teaching of quadratic function topic.

EXCEL YAZILIMI İLE GELİŞTİRİLEN BİLGİSAYAR DESTEKLİ BİR ÖĞRETİM MATERYALİNİN TASARLANMASI

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.04.2013

Öz

Bu çalışmanın amacı, yalnızca onuncu sınıf matematik öğretim programında yer alan İkinci Dereceden Fonksiyonlar konusunun öğretimine yönelik geliştirilen bilgisayar destekli öğretim materyalinin tanıtımını yapmak değil aynı zamanda öğrenci görüşlerini sunmaktır. Bu çalışmada özel durum yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın sonucunda kullanım kolaylığı bakımından materyalin kullanımı için yönergeler verildiği ve kullanmakta zorlanmadıkları ortaya çıkmıştır. Öğrencinin aktif olduğu bir öğrenme ortamı oluşturmak için bu tür çağdaş öğretim yöntemlerine dayalı geliştirilen materyallerin matematiğin diğer konularında da geliştirilip örnek olarak öğretmenlerin kullanımına sunulmalıdır. İkinci dereceden fonksiyonlar konusunda zorluklar yaşandığı göz önüne alındığında Excel yardımıyla geliştirilen bilgisayar destekli öğretim materyalinin etkili olacağı düşünülmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Eğitim Bilimleri
Yazarlar

Tamer Kutluca Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kutluca, T. (2013). EXCEL YAZILIMI İLE GELİŞTİRİLEN BİLGİSAYAR DESTEKLİ BİR ÖĞRETİM MATERYALİNİN TASARLANMASI. Elektronik Eğitim Bilimleri Dergisi, 2(4).