Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ARAPGİR MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ UYGULAMA DERSLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ VE ANALİZİ

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 5 - ULUSLARARASI MESLEK YÜKSEKOKULLARI SEMPOZYUMU UMYOS 2015 ÖZEL SAYISI, 23 - 30, 31.12.2015

Öz

Türk Yüksek Öğretim alanı içerisinde önemli yere sahip olan meslek yüksekokullarının (MYO) sayısı artmakta ve artan sayıyla birlikte yaşanan sorunlar da çözülmeyi beklemektedir. Özellikle son zamanlarda küçük ve orta ölçekli işletmelerin ara eleman ihtiyacını karşılayan MYO’ların diğer sorunları dışında, verdikleri eğitim ve eğitimin yeterliliği de tartışılmaya başlanmıştır.
Bu çalışmada İnönü Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksekokulu teknik programında okuyan öğrencilerinin mesleki uygulama derslerine bakış açıları, beklentileri üzerine bir anket çalışması yapılmıştır. Toplam 21 sorudan oluşan anket 5’li Likert ölçeğine göre hazırlanmış ve istatistiksel analizlerin güvenilirliği tekrar test tekrar yöntemine göre yapılmıştır. Ankete 350 öğrenci katılmıştır. Çalışmada teknik programı ile ilgili bilgiler verilmiş ve yapılan araştırmanın amacı, yöntemi ve hipotezleri ortaya konularak sonuca ulaşılmıştır. Anket sonucunda Mesleki Uygulama derslerinin ders saatlerinin daha fazla olması gerektiği belirtilmiş olup, özellikle işe yerleştirildiklerinde bu derslerde yapılan uygulamalarda edindikleri tecrübenin çok yararlı olacağı fikri neredeyse tüm öğrenciler tarafından vurgulanmıştır.

Kaynakça

  • Gürbüz, R., (2001). Meslek yüksekokulları için ödevler ve fırsatlar. I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İstanbul
  • Özgüler,D., Koca,T., Özgüler, A. T. (2009). Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin okuldan beklentileri ve amaçları. 1.Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya.
  • Fettahlıoğlu, P., Ekici, G., Ilgaz, G., Sert Çıbık, A., Çevik, M. (2009). Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Öğrenme Stilleri İle Akademik Öz-Yeterlikleri İlişkisinin Değerlendirilmesi. 1. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya.
  • Ünal, A. (1996). Meslek Yüksekokullarındaki Mesleki Teknik Eğitimin Endüstri ile Uyumluluğunun Gerçekleştirilmesi. 21. Yüzyıla Doğru Meslek Yüksekokullarının Yeniden Yapılanması. 356-360, Ankara.
  • YÖK/Dünya Bankası Endüstri Elektroniği Müfredat Dokümanı. Ankara. 1991.
  • Eğitim Reformu Girişimi - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, Beceriler, Yeterlilikler ve Meslek Eğitimi: Politika Analizi ve Öneriler. 2006.
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Demografi (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tarkan Koca Bu kişi benim

Alper Tunga Özgüler

Serhat Aksungur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2015
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 5 - ULUSLARARASI MESLEK YÜKSEKOKULLARI SEMPOZYUMU UMYOS 2015 ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Koca, T., Özgüler, A. T., & Aksungur, S. (2015). İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ARAPGİR MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ UYGULAMA DERSLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ VE ANALİZİ. Ejovoc (Electronic Journal of Vocational Colleges), 5(5), 23-30.