Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İNSAN HAKLARI AÇISINDAN “DÜNYA PROBLEMLERİ”

Yıl 2007, Sayı: 4, 1 - 20, 01.12.2007

Öz

İnsan hakları konusuna çiğnenmelerine, yaşanmamalarına bugün “dünya problemleri” arasında bir problem olarak bakılmakta; insan hakları gelişme/kalkınma, barış-silahlanma yarışı-silahsızlanma, çevre kirliliği, bazı doğal kaynakla¬rın bazı bölgelerde tükenmeye yüz tutması, ırkçılık gibi insanlık olarak yüzyüze geldiğimiz sorunlardan bir tanesi sayılmaktadır. Dolayısıyla bu gibi “dünya problemleri” ırkçılık, okuma-yazma bilmeme gibi bir-ikisinin dışında, gerek düşünce alanında ele alınırken, gerekse çeşitli düzenlemeler yapılırken, çoğu zaman bu problemler ile insan hakları arasında bir ilgi kurulmamaktadır.

Kaynakça

  • 1984-89 Orta Vadeli Plan Taslağı, UNESCO, Paris 1982
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Felsefe, Etik
Bölüm Research Article
Yazarlar

İoanna Kuçuradi

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2007
Gönderilme Tarihi 15 Ağustos 2007
Kabul Tarihi 15 Ekim 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Sayı: 4

Kaynak Göster

Chicago Kuçuradi, İoanna. “İNSAN HAKLARI AÇISINDAN ‘DÜNYA PROBLEMLERİ’”. FLSF Felsefe Ve Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 4 (Aralık 2007): 1-20.

Dergimiz 2024 yılından itibaren ikisi olağan biri dosya konulu özel sayı olmak üzere 3 sayı olarak, Mayıs (olağan sayı) Eylül (özel sayı) ve Aralık (olağan sayı) aylarında yayınlanacaktır. 

Hem özel sayımız hem de Aralık ayındaki olağan sayımız için makale kabulü 15 Mart'ta başlayacaktır.

Özel sayımızda yalnızca dosya kapsamında yer alan makalelere yer verilecektir. Makalenizi gönderirken hangi sayıda değerlendirilmesini istediğinizi bir notla bildirmeniz karışıklıkları önleyecektir.

İlginiz için teşekkür ederiz.